ArtKit کیت هنری

نمایش تبعات جنگ در یک خراش کوچک مشکلات تئاتری ها مثنوی هفتادمن است!

نمایش تبعات جنگ در یک خراش کوچک مشکلات تئاتری ها مثنوی هفتادمن است! کیت هنری: به گزارش کیت هنری، کارگردان نمایش یک خراش کوچک، اعتقاد دارد مشکلات تئاتری ها مثنوی هفتاد من است و در چنین شرایطی، کار کردن در این حوزه دشواری های زیادی دارد.



آرش محمدی نویسنده و کارگردان نمایش «یک خراش کوچک» که این شب ها در تالار مولوی روی صحنه است در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با ساختار کلی نمایش اظهار داشت: این اثر نمایشی، ساختاری تقریبا تک پرده ای دارد که در سه بخش پیوسته و با برش های لحظه ای اجرا می شود. بخش عمده ای از متن نمایشنامه بر پایه دیالوگ های کوتاه و تلگرافی بنا شده و روایت آن از دریچه ذهن قهرمان داستان می گذرد، نگاهی که این اثر را به فضای اکسپرسیونیستی نزدیک کرده است. با این وجود در بعضی لحظات هم تنه هایی به رئالیسم می زند. این منطق در کارگردانی، طراحی صحنه، نورپردازی و حتی شیوه بازی بازیگران هم دنبال شده تا فضای ذهنی شخصیت اصلی، به جای بازسازی صرف یک موقعیت بیرونی، به تجربه ای درونی برای تماشاچی تبدیل گردد.

محمدی در رابطه با فرآیند تشکیل نمایش «یک خراش کوچک» و خصوصیت های روایی آن توضیح داد: نقطه آغاز نگارش این اثر، حدود ۶ ماه پیش بوده است. نمایش «یک خراش کوچک» تلاش می کند با روایتی غیرمستقیم و از زاویه ای متفاوت، به مساله جنگ و تبعات آن بپردازد؛ جنگی که مکان و زمان مشخصی ندارد اما تأثیرات ویرانگرش بر افراد بی گناه و حتی مقاوم جامعه، نقطه کانونی داستان را شکل می دهد. شخصیت اصلی داستان کسی است که با بضاعت محدود خود، تلاش دارد به اطرافیانش کمک نماید اما در نهایت در میانه یک فاجعه گرفتار می شود؛ فاجعه ای که نسل پس از او را هم متأثر می کند.
وی در ادامه ضمن اشاره به زبان چندلایه اثر اضافه کرد: نمایش تلاش می کند از روایتهای خطی و یک بعدی فاصله بگیرد و ذهن مخاطب را به مشارکت دعوت کند. ما در عصری زندگی می نماییم که شبکه ای از روایتها و گفتمان های غالب، ذهنیت جمعی را احاطه کرده اند و هنر تئاتر می تواند نقشی جدی در بازاندیشی این روایتها ایفا کند. به همین دلیل، در طراحی این نمایش، عامدانه از عرضه یک روایت صریح و یک معنایی پرهیز شده تا امکان تأویل و برداشت های چندگانه برای مخاطب فراهم باشد.

محمدی از ارتباط خوب مخاطبان، بخصوص تماشاگران جوان با نمایش ابراز خرسندی کرد و خاطرنشان کرد: برخلاف پیچیدگی های فرمی و موضوعی کار، تماشاگران جوان توانسته اند با جهان اثر ارتباط برقرار کنند و این مساله، برای گروه اجرایی نمایش، بسیار پرارزش بوده است. این ارتباط نشان دهنده اینست که نمایش در بیان دغدغه های امروز موفق عمل کرده و توانسته با مخاطب خود وارد گفتگویی درونی شود.
محمدی ضمن اشاره به شرایط دشوار تولید تئاتر در ایران، خاطرنشان کرد: مشکلات تئاتری ها مثنوی هفتاد من است. تئاتر، برخلاف سینما، رسانه ای اقتصادی نیست و ازاین رو بدون حمایت، بقای آن بسیار دشوار است. متاسفانه در شرایط فعلی، نه تنها تئاتر جایگاهی در سبد فرهنگی خانواده ها ندارد، بلکه هیچ گونه نگاه حمایتی مؤثری هم به آن وجود ندارد. از نگارش متن تا اجرای نهایی، هر مرحله با چالش های گوناگونی همراه است؛ از تأمین مکان تمرین گرفته تا هزینه های حمل و نقل، صحنه آرایی، لباس، تبلیغات و غیره، هرچند که انتظار درآمد عجیب و غریبی از تئاتر نیست اما یک فعال تئاتری احتیاج به حداقل امکانات اقتصادی برای رفع نیازهای حیاتی خود مانند غذا خوردن و موارد این چنینی برای زنده ماندن دارد.
وی در ادامه اظهار داشت: در این نمایش برای رسیدن به فرم مورد نظر، حتی مجبور شدم خیلی از تجهیزات نور و صدا را خودم بسازم که این موضوع، هزینه های سنگینی را به گروه تحمیل کرد. با این وجود، خروجی اثر به چیزی که در ذهن داشتم نزدیک شد، هرچند هیچ گونه بازگشت سرمایه ای برای آن متصور نیستم. در چنین شرایطی، کار کردن در حوزه تئاتر نه تنها سخت، بلکه چیزی شبیه به غیر ممکن است.

این کارگردان تئاتر تاکید کرد: تئاتر، رسانه ای زنده است و حیات آن به ارتباط مستقیم با تماشاچی وابسته است. امیدوارم با وجود تمام دشواری ها و فشارها، در ادامه اجرای این اثر، مخاطبان بیشتری به تماشای آن بنشینند تا حاصل تلاش ۶ ماهه گروه اجرایی دیده شود.
محمدی ضمن تقدیر از گروه همراه خود در این پروژه در انتها اظهار داشت: بدون همدلی و تلاش بی وقفه اعضای گروه، تولید نمایش «یک خراش کوچک» ممکن نبود. این نمایش در کنار تلاشی برای دستیابی به فرم زیباشناختی مشخص، هدفی دیگر را هم دنبال می کند؛ پرهیز از غرق شدن در روایتهای غالب و اندیشیدن به آن چه می شنویم و می بینیم.
نمایش «یک خراش کوچک» از ۱۸ تیر در سالن اصلی مرکز تئاتر مولوی روی صحنه رفته است.
اکرم جلیلوند، سپیده توکلی، مهشید پناهنده و آرش محمدی گروه بازیگران این نمایش را می سازند.
عکس ها از امیر ناصری و پرهام یوسف ارداغی است.


منبع:

1404/04/30
10:32:29
5.0 / 5
7
تگهای خبر: بازی , بازیگر , تئاتر , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کیت هنری در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری ؛ کیت هنری، با ارائه انواع کیت های هنری، شما را در خلق آثار هنری زیبا و لذت بخش یاری می کند.