ArtKit کیت هنری
به بهانه بحث برانگیز شدن پخش یك كلیپ مذهبی با درجه بندی سنی

محمد مسلمی: استفاده از علائم هشدار ضابطه مند شود

محمد مسلمی: استفاده از علائم هشدار ضابطه مند شود كیت هنری: محمد مسلمی بر ضرورت به كارگیری ضابطه مند از علائم هشداردهنده رده بندی سنی برنامه ها در تلویزیون تاكید نمود.


به گزارش کیت هنری به نقل از ایسنا، اخیرا پخش نماهنگی از شبکه پویا (نهال) با هشدار محدودیت سنی +۱۰ سال، در فضای مجازی بحث برانگیز شده است.
افراد منتقد به محدودیت سنی اعمال شده در این نماهنگ مذهبی، معتقدند، آیا این صحنه ها از غول های انیمیشن ها ترسناک تر است که فکر می کنید مناسب بچه ها نیست؟ و اینکه اصلا چرا مسائل دینی و مذهبی باید شامل محدودیت سنی برای تماشا باشد؟
در پاسخ به این انتقادها، محمد سرشار ـ مدیر شبکه ـ در صفحه توییتر خود توضیحاتی را منتشر نمود. این مدیر تلویزیونی در قسمتی از این توضیحات آورده است: «یکی از این نماهنگها دارای شعر و صوت مناسبی برای کودکان بود اما در تصویر آن صحنه هایی مانند شمشیر کشیدن، شکستن تنگ آب، کشتن ماهی و پخش شدن قطرات خون وجود داشت که بنده از پخش خواستم دو کار انجام دهد: یک: آن نماهنگ را با هشدار سنی ۱۰+ پخش کند. دو: پخش در ساعات پایانی شب باشد که خانواده ها کنار فرزندان باشند و مراقبت لازم را برای کودکان زیر ۹ سال داشته باشند.»
او ادامه تاکید کرده است: «می گویند: ”قبلا صحنه های خشن یا ترسناک از شبکه کودک پخش شده. پس اینها را هم بدون هشدار پخش کنید.” مثالی بزنم: هرچند در پاساژها ماسک نمی زنند اما ما در هیاتهایمان بهتر از همه جا رعایت می نماییم و همه مان ماسک می زنیم. شبیه همین، اگر خطایی در پخش آن صحنه های ترسناک بوده، دلیلی نمی گردد که در برنامه های حساس دینی مراقبت نکنیم.
سرشار در ادامه هم از راه اندازی سامانه «چی خوبه» آگاهی داده است که به شبکه کودک کمک می نماید و هشدارهای سنی را دقیق تر می کند.
اما این توضیحات در حالی از طرف مدیر شبکه تخصصی کودک مطرح می شود، که او بهتر از هر کسی می داند به رغم هشدارهایی که سالهاست از طرف کارشناسان رسانه و روانشناسان کودک عنوان شده، هنوز که هنوز است استفاده از علائم هشداردهنده سنی ضابطه مند در پخش شبکه ها اجرایی نمی گردد و همانطور که خود وی نیز اذعان داشته، این هشدارها برمبنای نگاه مدیران اعمال می شود و اساسا در این بین بعضی برنامه ها و چه بسا خیلی از قلم می افتد.
محمود مسلمی ـ بازیگر و کارگردان حوزه برنامه های کودک و نوجوان ـ که بیشتر با اجرای برنامه «عموهای فیتیله ای» شناخته می شود، در گفت وگویی با ایسنا درباره لزوم استفاده از پروتکل های ضابطه مند برای درجه بندی سنی برنامه های تلویزیونی و خصوصا برنامه های کودک صحبت کرده است.
مسلمی درباره لزوم تعیین محدودیت سنی برای فیلم ها و برنامه های تلویزیونی اظهار داشت: فیلم هایی که صحنه های خشونت بار دارند باید با بهره گیری از علایم هشداردهنده یادآوری شوند تا خانواده ها مراقب باشند و در همه جای دنیا هم همچنین است.
وی در عین حال اعمال محدودیت سنی را در شبکه های تخصصی کودکان نادرست خواند و اضافه کرد: اگر بخواهیم بچه ها را در شبکه خودشان محدود نماییم، بدتر می شود و آنها حریص تر می شوند به تماشای آن فیلم یا برنامه. بچه ها کنجکاوترند و مثل ما فکر نمی کنند. من مخالفم که برای برنامه های کودک محدودیت سنی قائل شوند اما در فیلم های بزرگسال که ممکنست بچه ها هم تماشا کنند باید این مسئله رعایت شود. ما نمی توانیم به بچه بگوییم شبکه تو است اما نگاه نکن اگر برنامه یا فیلم مناسبش است در شبکه اش پخش می شود و اگر نیست نباید پخش بشود.
این بازیگر چاره ضابطه مند شدن این مسئله را در صداوسیما، وجود گروهی متخصص برای سیاست گذاری عنوان نمود و اظهار داشت: این مساله نیازمند یک سیاست کلی است. ما باید روانشناس، جامعه شناس و کسانی که تخصصش را دارند را جمع آوری نماییم که کم هم نیستند. کسانی که صاحب سبک هستند و دراین زمینه علم دارند. وقتی این ها در کارگروهی باشند که سیاست های کلی را رقم بزنند، ما می توانیم به یک یکدستی برسیم که اگر مدیری رفت و مدیر دیگری آمد این سیاست ها باز هم اعمال شود. این چیزی است که در دنیا اتفاق می افتد.
مثلا برای دخترها و پسرها در سنین مختلف باید برنامه های خاصی طراحی شود. اگر تیمی در صدا وسیما ثابت و مستقر باشد که این سیاست گذاری ها را انجام دهد، هم برای تعیین محدودیت سنی و هم برای برنامه سازی خوب است.
حمید گلی، محمد مسلمی و علی فروتن


منبع:

1399/06/12
08:39:52
5.0 / 5
1785
تگهای خبر: انیمیشن , بازیگر , تخصص , تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری