موسیقی نواحی پانزدهم در آینه مهر؛
روایت داستان موسیقی ترکیه و تاجیکستان در گرگان
به گزارش کیت هنری، دو هنرمند پیشکسوت موسیقی از ترکیه و تاجیکستان در آخرین روز از برگزاری نشست های پژوهشی جشنواره موسیقی نواحی به معرفی موسیقی اقوام کشورهای خود پرداختند.
به گزارش کیت هنری به نقل از مهر، جمعه بیست و هفتم آبان ماه و در آخرین روز از برگزاری پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران احمدجمال کایهان نوازنده و پژوهشگر از کشور ترکیه با کارگاه باغلاما و دولت نظریف با نشست «موسیقی تاجیکی» به نشست های پژوهشی این رویداد موسیقایی در گرگان پایان دادند.
دولت نظری اف پژوهشگر موسیقی نواحی تاجیکستان در ابتدای این نشست پژوهشی با عرضه جزییاتی از گونه های مختلف موسیقایی کشور تاجیکستان و تفاوت ها و شباهت هایی که با گونه های موسیقایی مشابه در ایران و کشورهای دیگر وجود دارد، توضیح داد: اشکال مختلفی که در موسیقی تاجیکستان وجود دارد با خیلی از گونه های موسیقایی ایران و کشورهایی نظیر ترکیه شباهت های زیادی دارد. شاید بتوان گفت بعضی از تفاوت های این موسیقی با کشورهای دیگر نشات گرفته از تلفظ واژه هایی باشد که می تواند وجه تمایز این گونه های موسیقایی به نسبت سایر موسیقی ها به حساب آید.
وی با همراهی گروهی از نوازندگان تاجیکستانی ضمن اجرای نمونه های موسیقایی که در کشور تاجیکستان پیش روی مخاطبان قرار می گیرد، اظهار داشت: آنچه در سالهای اخیر توسط نوازندگان موسیقی تاجیکستان پیش روی شنوندگان قرار می گیرند دربرگیرنده بدعت هایی هم هست اما بطور حتم توجه به اصل و خاستگاه تولید این موسیقی ها مهم ترین نکته ای است که هنرمندان این عرصه تلاش می کنند به آن وفادار بمانند.
در این بخش از برنامه بود که دیگر نوازندگان تاجیکستانی شرکت کننده در این جلسه پژوهشی با اجرای نمونه هایی موسیقایی به معرفی سازهای خود پرداخته و به سئوالات حاضران در نشست پیرامون عملکرد سازی هرکدام این آلات موسیقی پاسخ دادند.
احمدجمال کایهان نوازنده و پژوهشگر از کشور ترکیه هم در قسمت بعدی این نشست ضمن عرضه توضیحاتی در رابطه با فعالیتهای موسیقایی خود در کشور ترکیه بیان نمود: در ترکیه دو سبک اصلی برای تولید ساز باغلاما وجود دارد که مشتمل بر ساز دسته بلند و ساز دسته کوتاه می شود. بنده در همان ابتدا با ساز دسته کوتاه آشنا شدم و موفق شدن در ۱۰ روز نت های آن ساز را اجرا کنم. البته در این جریان آموزشی بود که آموزه های خویش را بدون استاد انجام دادم. در این چارچوب بود که خودم آغاز به سرایش شعر کرده و آنرا به نوازندگی وارد کردم تا این سال ها که مشغول ساختن ساز و تربیت هنرجویان شدم و الان هم به این کار ادامه می دهم.
وی در ادامه با معرفی هنرمندانی که از آنها بعنوان هنرمند مرجع موسیقی در کشور ترکیه یاد می شود، اظهار داشت: من به شخصه مدیون این هنرمندان هستم اما آن چیزی که اساس کار من بشمار می رود عشق و عرفان است و همین که امروز در کنار هم قرار گرفتیم و می توانیم صحبت نماییم نشات گرفته از همین عرفانی است که در موسیقی وجود دارد. دیدگاهی که بنده در ترکیه هم به آن اعتقاد دارم و تلاش می کنم فعالیتهای موسیقایی خویش را بر همین رویکرد ادامه دهم.
این نوازنده در قسمت های دیگر این برنامه بود که ضمن اجرای بخش هایی از آموزه های خود به پرسش حاضران در نشست پاسخ داد.
منبع: artkit.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان کیت هنری در مورد این مطلب