ArtKit کیت هنری
محمدرضا اصلانی با كیت هنری مطرح كرد؛

فیلمسازان شجاعی که کپی کاری نمی کنند

فیلمسازان شجاعی که کپی کاری نمی کنند به گزارش کیت هنری محمدرضا اصلانی کارگردان سینما بیان کرد که سینمای تجربی در ایران چندان مورد توجه قرار نمی گیرد پس سینماگرانی که به سمت این نوع از سینما می روند، افرادی شجاع هستند.



محمدرضا اصلانی کارگردان سینما ضمن حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در زمینه سینمای تجربی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این گونه سینمایی بیان نمود: سینمای تجربی در ایران از جانب منتقدان مورد توجه قرار نمی گیرد چون آنها بیشتر به سینمای رسمی توجه دارند، آنها فکر می کنند سینمای تجربی جدی نیست و برایشان اصلاً جزو سینما محسوب نمی گردد، فکر می کنند سینمای تجربی هم همراه با سینمای تجاری و عادی باید مخاطب داشته باشد.
وی اضافه کرد: به هر حال مجموعه ای خاص مخاطب سینمای تجربی هستند نه مجموعه ای عام. این اشتباه است که برای این نوع از سینما تصور مخاطب عام را داشته باشیم؛ این توقعی است که به صورت اشتباه درباره سینمای تجربی شکل گرفته و همین مساله هم کارگردانان را ترسانده است، بچه ها می ترسند از این که یک فیلم تجربی بسازند و مورد تمسخر، نفی و طرد جامعه سینمایی قرار بگیرند.
وی اضافه کرد: سینمای تجربی ضابطه های یک امر اقتصادی در سینمای معمول را رعایت نمی کند و امکان دارد در کیان اقتصادی سینما تزلزل ایجاد نماید ولی حقیقت این است که بخش دولتی دغدغه تجارت ندارد بلکه دغدغه آن رشد فرهنگ هر بخش است. مسأله نهادهای دولتی در هیچ کجای دنیا تجارت در آن بخش نیست بلکه رشد آن بخش است پس باید از آن بخش ها حمایت کنند، اینجاست که نقش انجمن سینمای جوان بعنوان حامی سینمای تجربی نمایان می شود و باید این سینما را بر خلاف عدم توجه منتقدان گسترش دهد.
این کارگردان پیشکسوت تصریح کرد: اگر سینمای تجربی بخواهد به خودش واگذار شود اتفاق خوبی در این حوزه نمی بینیم، ضمن این که بینندگان هم توجهی به این نوع از سینما ندارند و البته حق هم دارند، مردم عادی زندگی روزمره سختی دارند و تنها می خواهند با سینما چند ساعتی تفریح کنند. وقت این را ندارند که یک حرکت دشوار در سینما را هم برای خود حل کنند.
اصلانی اظهار داشت: ما حرکت های درخشان در سینمای تجربی کمتر می بینیم چون ما اغلب تحت تأثیر تجربه های سینمای جهان قرار می گیریم و آنها را تکرار می نماییم. کار در سینمای تجربی بسیار مشکل و پیچیده است، ما امر تجربی را یک کار آماتوری به حساب می آوریم در حالیکه چنین نیست، شما باید بسیاری از تکنولوژی و سینما بدانید تا بتوانید یک فیلم تجربی بسازید. این امر نیاز به بینش، زمان و فرهنگ دارد در حالیکه این فرصت به جوانان داده نشده است. کشور ما کشور بسته ای است همین مساله هم سبب شده تا از اینترنت به درستی استفاده نشود ما از اینترنت اطلاعات می گیریم اما فرهنگ نه، تحلیل اطلاعات با به دست آوردن داده ها متفاوت می باشد، این سبب می شود سینمای تجربی ما نتواند به جهان یک پیشنهاد جدید بدهد.
این کارگردان در انتها اظهار داشت: با این وجود من برای بچه هایی که به هر نحوی فیلم تجربی می سازند خیلی احترام قائلم همین که آنها از یک سینمای عام کپی نمی کنند بلکه دنبال تجربه هستند، پرارزش است. آن هم در کشوری که به نحوی با تجربه مخالف هستند پس آنها افرادی شجاع هستند که به این سمت می روند. سینماگرانی که فیلم تجربی می سازند، خودشان را از یک موقعیت آرامش محروم می کنند و خودشان را به چالش می اندازند پس باید کارشان ستایش شود.


منبع:

1400/08/02
12:25:49
5.0 / 5
821
تگهای خبر: جشن , جشنواره , زندگی , سینما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری