ArtKit کیت هنری
اهالی موسیقی، كرونا و دنیای مجازی؛

سازهایی كه در قرنطینه كوك شد

سازهایی كه در قرنطینه كوك شد به گزارش كیت هنری برخی از هنرمندان شناخته شده حوزه موسیقی در هفته گذشته همگام با پویش مردمی در خانه بمانیم انتشار قطعه، دلنوشته و تصویر، از تجربه های تلخ و شیرین خود در ایام كرونایی گفتند.



خبرگزاری مهر -گروه هنر-علیرضا سعیدی: این روزها نه در ایران كه در تمام دنیا كلیدواژه های «كرونا»، «كووید ۱۹»، «قرنطینه»، «در خانه بمانیم» و «كرونا را شكست می دهیم» بر گفتارها و رفتارها حاكم شده اند، واژه هایی كه به قول ما ایرانیها در پوست و گوشت و استخوانمان رفته و با تفاسیری كه از اخبار رسانه ها می خوانیم، می شنویم و می بینیم گویا تصمیم ندارند حالا حالاها دست از سر بشریت بردارند و بروند پی كارشان.
این روزها در رسانه های رسمی و غیررسمی، در محافل غیرسیاسی و سیاسی، در بزرگ ترین و عظیم ترین كمپانی های اقتصادی و غیراقتصادی این ویروس كروناست كه جا خوش كرده و تا ما نخواهیم، تصمیم ندارد از ما انسان های قدرنشناس خداحافظی كند.
این روزها تمام جهان تعطیل شده است. گویی تمام آن فیلم های آخرالزمانی كه از كودكی تا به امروز فقط تماشاگرش بودیم و اندك هراسمان هم پس از اختتام خوش شان تمام می شد، شده اند عین واقعیت و آمده اند پیش روی چشمانمان؛ درست در محل زندگی كه اگر كمی، فقط كمی با آن شوخی نماییم آنچنان دمار از روزگارمان در می آورد كه دور از جان همه مردم جهان تا ما را راهی بیمارستان و قرنطینه های ملال آور و خدایی نكرده دست و پنجه كردن با مرگ نكند، دست بردارمان نیست كه نیست.
در این شرایط آنچه باید به آن فكر كرد همین حفظ روحیه و نگه داشتن وضعیتی است كه بتواند تاب و تحمل ما را برای مبارزه با این بیماری چغر بیشتر كند. شرایطی كه می تواند تجربه های جدیدی را به همراه بیاورد كه بسیاری از ما تابحال تجربه اش نكرده بودیم. شرایط هنری كه این دفعه در فضای مجازی یا دلنوشته هایی تبلور یافته كه كوشش كرده اند تا حدی هم حال هنرآفرین را بهتر كند و هم برای طرفداران و مخاطبان هنرها روزنه ای برای امید به آینده باز كند.
از آنچه در دنیا پیرامون كارهای شخصی هنرمندان روی داده می گذریم كه بطور قطع دربرگیرنده حواشی دیگری است. اما یكی از اتفاقات جالب توجه هفته های اخیر در میان كارهای فرهنگی هنری كشورمان كه تقریباً به حالت تعطیلی كامل درآمده، حضور فعال تر هنرمندان خصوصاً هنرمندان موسیقی در فضای مجازی است كه از این فرصت بهره برده و در انواع و اقسام مختلف آن كوشش كرده اند با گزارش و مخابره لحظه به لحظه فعالیت هایشان از یاد و خاطر طرفدارانشان فراموش نشوند.
البته بماند كه عده ای، فقط عده ای هم در این آب مسموم به ویروس كرونا تلاش هایی برای گرفتن ماهی كردند كه منفعت های مالی در آن حرف اول را می زد. شرایطی كه هنوز كسی مهر تأییدی بر شایعات مطرح شده درباره آن نزده اند، اما مهم ترینش به پروژه پرحاشیه «نوروز خانه» شهرداری تهران و برگزاری كنسرتهای آنلاین در برج میلاد مربوط می شود كه در آن صحبت هایی از دریافت دستمزدهای ۵۰ میلیونی برای برگزاری یك كنسرت مجازی عنوان شد و شیرینی برگزاری این كنسرتهای به اصطلاح حال خوب كن را تحت تأثیر خود قرار داد. بااینكه ماجراهای دیگری همچون آمار مخاطبان این كنسرت ها كه در مقایسه با كنسرت آنلاین بزرگانی چون آندره بوچلی و یانی هم بیشتر اعلام شد، ابهامات تازه ای را رقم زد و موجب شد كه ماجرای كنسرت آنلاین در ایام كرونایی بی نصیب از حاشیه نباشد.
آنچه می خوانید نگاهی مختصر به فعالیت بعضی از هنرمندان حوزه موسیقی در ایام گذشته متناسب با روزهای كرونایی است كه از این به بعد و تا اختتام این شرایط، در آخر هر هفته بعنوان یكی از كار ویژه های گروه هنر خبرگزاری مهر طی روزهای پایانی هفته پیش روی شما قرار خواهد گرفت.
روحیه بخشی ماكان بند با قطعه «یه لحظه نگام كن»
مجموعه «ماكان بند» روز چهارشنبه ۲۰ فروردین، در روزهایی كه ویروس كرونا جامعه را تهدید می كند و مردم در قرنطینه هستند، ترجیح دادند تا در كنار مردم بمانند و برایشان اجرایی خانگی ترتیب دهند.
این گروه پرطرفدار یكی از آثارش به نام «یه لحظه نگام كن» را به صورت خانگی اجرا و منتشر نمود تا با این كار به مردمی كه این روزهای دشوار را سپری می كنند، روحیه داده باشد.
هر كدام از اعضای «ماكان بند» به صورت تنهایی در خانه، بخش مربوط به خودرا خوانده و یا نواخته است. در نهایت حاصل كار هر كدام از اعضای «ماكان بند» كنار هم قرار گرفت تا قطعه «یه لحظه نگام كن» ضبط و اجرا شود. همین طور نوازندگان و خوانندگانِ «ماكان بند»، از اجرای خودشان ویدئویی تهیه كردند كه مجموع این ویدئوها در كنار هم قرار گرفت تا كلیپ این قطعه هم بطور ویژه در ایام كرونایی ضبط و منتشر شود.

ادای احترام «سرباز گمنام» به مدافعان امنیت و سلامت
موزیك ویدئوی سمفونی ملی «سرباز گمنام» در آستانه میلاد با سعادت امام زمان (عج) به سفارش وزارت اطلاعات با ادای احترام به غیرت و گمنامی سربازان میدان «امنیت» و «سلامت» توسط مؤسسه كساء منتشر گردید.
دربخشی از توضیحات این نماهنگ آمده بود: «سرباز گم نام همان كسی است كه برای مبارزه با مفسدان اقتصادی، با جان و مال و امنیت خانواده اش قیام می كند. سرباز گم نام امروز همان پرستاری است كه رد ماسك چهره اش را زخم كرده و در جبهه مبارزه برای سلامتی من و تو با خستگی، بیماری و درد دست و پنجه نرم می كند و نامی نمی خواهد جز ایران سرافراز را.
حالا وقت آن رسیده كه یك ایران، مجسمه ای بسازند از نام كسانی كه هیچگاه برای خودشان نامی نخواستند. برای آنان كه جز لبخند مولایشان، اجری را در دنیا و آخرت طلب نكردند؛ و به پاس این همه مجاهدت، قدردانی كنند از سربازان وطن در هر لباس و موقعیتی كه نامشان را فدای نام جمهوری اسلامی ایران كرده اند.»

اجرای متفاوت اركستر ملی كه جهانی شد
اركستر ملی ایران از مجموعه های وابسته به بنیاد فرهنگی هنری رودكی هم روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ماه با هدف قدردانی از پزشكان و پرستاران مراكز درمانی درگیر مراقبت از بیماران كرونایی و هشتگ «#در_خانه_می مانیم_تا_زودتر_روی_صحنه_برویم» قطعه تصویری «سبكبال» اثر استاد حسین دهلوی را در دسترس مخاطبان قرار داد.
اجرای خانگی اركستر ملی ایران از قطعه «سبكبال» اثر زنده یاد حسین دهلوی البته مورد توجه رسانه های خارجی هم قرار گفت. بطوریكه ۲ شبكه تلویزیون فرانسه همچون فرانس دو كه یكی از بزرگ ترین شبكه های تلویزیونی این كشور است، در گزارشی به این اجرا پرداخت.
همچنین شبكه المیادین لبنان در یك گفتگوی ویژه با پخش اجراهای خانگی دو اركستر ملی ایران و اركستر ملی لبنان به این رویداد پرداخت.

بسیج هنرمندان «آخرین امید» را تماشایی كرد
سازمان بسیج هنرمندان هم به مناسبت میلاد حضرت صاحب الزمان (عج) و نیمه شعبان و همزمان با حال و هوای روزهای كرونایی، سرود زیبای «آخرین امید» را منتشر نمود.
این سرود كه توسط گروه سرود رایَةُ الزَّهراء (س) تهران به اجرا در آمده، توسط گروه های مختلفی تحت عنوان كاروان های شادی همزمان با روز نیمه شعبان در سراسر كشور اجرا شد.
نماهنگ آخرین امید سرودی زیبا را در فضایی متفاوت با هدف تقویت همدلی و مهربانی در ایام سخت كرونایی به تصویر می كشد. این نماهنگ با اجرای گروه سرود رایَةُ الزَّهراء (س)، شعری از قاسم صرافان و موسیقی امید رهبران در سازمان بسیج هنرمندان كشور تهیه و تولید شده است.

«مرثیه ای برای بودن» حسام اینانلو شنیدنی شد
حسام اینانلو از نوازندگان شاخص موسیقی ایرانی در ساز كمانچه كه طی سال های اخیر كارهای مختلفی را با نوازندگان ایرانی و خارجی در اجرای پروژه های مختلف داشته هم با همكاری یك نوازنده بین المللی به نام اولاس اوزدمیر قطعه «مرثیه ای برای بودن» را در این روزها اجرا كرد.
در متنی به انضمام این قطعه پخش شده، آمده است: «آنچه برای شهود ضروری می باشد، انزواست. یافتن خویشتنِ خویش الزاماً در تنهایی و سكوت مُیسّر می شود. هنرمند در دست یابی به درونیات خویش مُدام و ممتد انزوا را خودخواسته به وجود می آورد. می كوشد در جمع زندگی كند؛ اما ناگزیر است آن لایه های متعالی را فقط و فقط در تنهایی جست وجو كند. جُستن و كشفِ همان (آنِ) مُحترم. این دفعه انزوا تمام بشریت را نشانه گرفته. انزوای انسان. از دل این انزوا بی گمان شكوفایی و نور بیرون می زند.

پروژه «مرثیه ای برای بودن» ایده ی حسام اینانلوست. بداهه هایی كه با هنرمندان با سابقه و تراز اول با ملیت های مختلف از فرانسه، نروژ، تركیه، انگلیس و آمریكا و آلمان صورت می گیرد. هر یك در گوشه ای از دنیا در خلوت خویش آهنگ تنهایی و درونیات خود را می نوازند.»

عیدانه یك گروه هم خوانی به مردم در ایام كرونایی
گروه هم خوانی «لیله القدر» هم همزمان با فرا رسیدن سالروز میلاد حضرت مهدی (عج) ضمن راه اندازی یك پویش فرهنگی كه بی ارتباط با روزهای كرونایی هم نبود قطعه «عیدانه – با من بخوان» را هم منتشركرد.
صالح دریایی فرد درباره نحوه انتشار این اثر توضیح داد: «طبق برنامه ریزی های انجام گرفته با همراهی اعضای گروه هم آوایی «لیله القدر» پویش جدیدی را راه اندازی كرده ایم كه با اجرای قطعه «عیدانه - با هم بخوان» از محصولات تازه گروه، تلاش داریم به سهم خود در شكست دادن ویروس كرونا همكاری داشته باشیم […] علاقمندانی كه در این طرح شركت كرده اند، با بازخوانی قطعه «عیدانه» گروه لیله القدر و ارسال ویدئوهای خود در چارچوب دابسمش، در این پویش شركت كرده اند.»

علیرضا قربانی و عاشقانه ای روزهای پرامید
علیرضا قربانی از هنرمندان شاخص و گزیده كار موسیقی ایرانی هم روز یكشنبه ۲۴ فروردین ماه در چارچوب پروژه موفق «با من بخوان» موزیك ویدئوی «عاشقانه نیست» را متناسب با حال و هوای روزهای كرونایی منتشر نمود.
او در نوشته ای به بهانه انتشار سراسری تازه ترین اثرش نوشت: «تا دست به اتفاق بر هم نزنیم - پایی ز نشاط بر سر غم نزنیم / خیزیم و دمی زنیم قبل از دمِ بامداد - كاین بامداد بسی دمد كه ما دم نزنیم» (حكیم عمر خیام)
موزیك ویدئوی «عاشقانه نیست» از پروژه «با من بخوان» با احترام به شما عزیزانی تقدیم می شود كه سختی كنار هم نبودن در این روزها را با امید و عشق به فردایی بهتر و سلامت و عاشقانه خواندن باردیگر در كنار یكدیگر تحمل می نماییم. فردایی كه یقیناً هوای دل ما عاشقانه تر از قبل خواهد بود.»

سالار عقیلی آرایشگر شد
سالار عقیلی خواننده موسیقی ایرانی روز یكشنبه ۲۴ فروردین ماه بود كه برای دعوت از مردم در امتداد ماندن در منازلشان برای مقابله با شیوع ویروس كرونا با انتشار تصاویری در صفحات مجازی دست به ابتكار جالب توجهی زد.
وی با انتشار فیلمی در صفحه شخصی خود كه نشان می داد در حال كوتاه كردن موهای فرزندش ماهور عقیلی است، توضیح داد: پیش از هر چیز از همه آرایشگران عزیز عذرخواهی می كنم كه پا در كفششان كردم چون در این روزها دیگر چاره ای نیست. به هر حال امروز ماهور به من گفت موهایش بلند شده و او را اذیت می كند. ما هم چون در قرنطینه هستیم مجبور شدم دست به كار شده و موهایش را كوتاه كنم.

نوازنده جهانی كمانچه برای مخاطبانش نواخت
كیهان كلهر نوازنده جهانی ساز كمانچه هم روز سه شنبه ۲۶ فروردین ماه بود كه با انتشار ویدئویی در فضای مجازی از بیماری كووید ۱۹ و مراقبت مردم در خانه هایشان سخن گفت.
وی اظهار داشت: «سلام! كیهان كلهر هستم، عضوی از پروژه راه ابریشم. چیزی كه برای شما خواهم نواخت قسمتی از پروژه ی خانگی راه ابریشم است. لطفاً در طول مدت این بیماری در خانه بمانید و مراقب خود و خانواده تان باشید تا بتوانیم به زندگی عادی خود بازگردیم. از شما می خواهم كه اگر می توانید به ارگان های هنری كمك كنید، البته اگر هم اكنون این كار را كرده اید به این اقدام خود ادامه دهید؛ چون شما قابل احترام ترین هستید.»
این هنرمند در ادامه قطعه ای را به همراهی یكی از اعضای پروژه راه ابریشم نواخت و بعد از آن قطعه ای از تكنوازی كمانچه او كه پیش تر در صفحه اینستاگرامش انتشار یافت، قابل مشاهده بود.

1399/01/28
14:38:00
5.0 / 5
2801
تگهای خبر: آینده , تصویر , خواننده , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری