سفارش های یك شهید ارمنی به والدینش در شرایط جنگی
به گزارش كیت هنری مدتی بعد از شهادت زوریك، پدر و مادر او نامه ای از فرزند شهیدشان كه از پادگان به نشانی آنان فرستاده بود دریافت نمودند.
به گزارش كیت هنری به نقل از ایسنا، زوریك مرادیان اولین شهید ارمنی است كه در جبهه های جنگ به شهادت رسید. وی در سال ۱۹۶۰ در تهران به دنیا آمد. زوریك، یك ارمنی اصیل اراكی بود و بستگان نزدیكش در شهر اراك ساكن بودند.
تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در مدرسه «ساهاكیان» و متوسطه را در دبیرستان «كوشش مریم» گذراند. او شیفته ورزش بود و فوتبال بازی می كرد.
پس از آن كه در آزمون ورود به دانشگاه شركت كرده و پذیرفته نشد، برای پیشگیری از هدر رفتن وقت و برای انجام وظیفه شهروندی خود در قبال میهنش ایران كه در جنگی تحمیلی قرار داشت به خدمت سربازی رفت و از آنجا به پادگان واقع در منطقه جنگی پیرانشهر اعزام شد و با وظیفه شناسی و از خودگذشتگی خود محبوبیتی به دست آورد.
شهادت زوریك مرادیان در ۱۴ اكتبر ۱۹۸۰ (۲۲ مهر ۱۳۵۹) هنگامی كه در سنگر قرار داشت و آماده برای شلیك خمپاره بود روی داد. پادگانشان هدف بمباران های پیوسته هواپیماهای دشمن قرار گرفت و یكی از بمب ها در سنگر زوریك منفجر شد و او به شهادت رسید.
زوریك اولین شهید ارامنه در جنگ بود، ازاین رو، تمام ارامنه ایران از شهادت او به صورت غیرمنتظره ای یكه خوردند و موجی از درد و اندوهی عمیق پدید آورد. بعد از شهادت او تعدادی از دوستانش تیم فوتبالی به نام «شهید زوریك مرادیان» تشكیل دادند. این تیم در بازی های سراسری ارامنه كه توسط باشگاه فرهنگی و ورزشی «آرارات» هر ساله برگزار می گردد و دیگر مسابقات ورزشی، شركت می كند.
پدرش، آقای «واهان»، راننده ی كامیون است و مادرش، خانم «كاتارینه»، خانه داری می كند.
پیكر شهید زوریك با حضور مردم در جایگاه ویژه شهیدان آرامگاه ارامنه «نور بوراستان» تهران به خاك سپرده شد. گفتنی است مدتی بعد از شهادت زوریك، پدر و مادر او نامه ای از زوریك كه از پادگان به نشانی آنان فرستاده بود دریافت نمودند.
او در این نامه از اوضاع و احوال خود در پادگان نوشته بود و از والدینش خواسته بود كه چونان شهروندانی وظیفه شناس و آگاه از خطرات و تهدیدات دشمن بر ضد میهن، همواره وضعیت جنگی حاكم بر كشور، بویژه مقررات خاموشی شبانه را رعایت نمایند و به هواپیماهای بمب افكن دشمن فرصت جهت یابی ندهند.
از طرفی چون بستگان نزدیك زوریك در شهر اراك ساكن بودند، در كلیسای «مسروپ مقدس» آن شهر هم مجلس ترحیمی توسط هیأت كلیسا و مدرسه آن شهر وابسته به خلیفه گری ارامنه تهران به مناسبت شهادت این فرد دوست داشتنی برگزار گردید.
آقای واهان مرادیان از آن پس به یادبود فرزند شهید خود، زوریك، فعالیت های گسترده ای در ساخت و ساز و سرو سامان دادن جایگاه ویژه شهیدان آرامگاه «نور بوراستان» تهران انجام داد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب