، در جشنواره سینما حقیقت چه خبر است؟
از پرتره پدر عكاسی هند تا مستندی به بهانه ی فروغ
كیت هنری: از مستند پرتره ای درباره ی پدر عكاسی هند تا برنده جایزه الكساندر طلایی در سینما حقیقت و نمایش مستندهایی درباره ی انسان هایی كه به فروغ فرخ زاد شبیه هستند، همچون خبرهای جشنواره ی سینما حقیقت است.
«راگو رای یك پرتره بی قاب» ساخته «آوانی رای» كه مستند- پرتره ای درباره ی پدر عكاسی هند است، در بخش مسابقه بین الملل جشنواره سینماحقیقت روی پرده می رود.
به گزارش كیت هنری به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی سینماحقیقت، «راگو رای» كه به پدر عكاسی هند مشهور است، از شاگردان «هنری كارتیه برسون» بنیانگذار علم عكاسی خبری مدرن بوده و حدود 50 سال در كشور هند به عكاسی پرداخته است.
او حوادث تاریخی هند از كشمكش های سیاسی گرفته تا مشكلات روزمره ی مردم را ثبت كرده است. تصاویر او از تراژدی گاز بوپال، ایندیرا گاندی، مادر ترازا و دالایی لاما شهرتی جهانی دارند. راگو رای از سال 1990 تا 1997 داور World Press Photo بوده است.
مستند «راگو رای یك پرتره بی قاب» كه توسط «آوانی رای» دختر این عكاس مشهور كارگردانی شده، در بخش مستندهای نیمه بلند مسابقه بین الملل جشنواره سینماحقیقت نمایش داده می شود. این فیلم به مدت زمان 55 دقیقه، محصول سال 2018 كشورهای هند، نروژ و فنلاند است.
«راگو رای یك پرتره بی قاب» پیشتر در جشنواره های ایدفا، مونیخ، EBS، روزهای مستند تركیه TRT و... هم روی پرده رفته است.
برنده جایزه آلكساندر طلایی در سینماحقیقت
فیلم مستند «عوعوی دور سگ ها» ساخته «سیمون لرنگ ویلمورت» كه برنده جایزه آلكساندر طلایی جشنواره تسالونیكی یونان شده، در دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی سینماحقیقت روی پرده می رود.
«عوعوی دور سگ ها» تولید سال 2017 كشور دانمارك است و برنده ی جایزه كنگره بین المللی منتقدان فیلم (FIPRESCI)، جایزه جشنواره بین المللی مستند آمستردام و نشان ارزش های انسانی شبكه تلویزیونی هلنیگ هم شده است.
در خلاصه مبحث این اثر مستند آمده است: «اولگ ده ساله در منطقه دونتسك در شرق اوكراین زندگی می كند؛ منطقه ای جنگی كه اغلب صدای انفجار موشك و ضدهوایی در آن طنین انداز است. این صداها گاهی از دور به گوش می رسند و گاهی چنان از نزدیك كه باعث وحشت می شوند. اولگ در مدرسه می آموزد كه پناهگاه چیست و وقتی با میدان مین مواجه می گردد چه باید بكند. در حالیكه خیلی ها این منطقه خطرناك را ترك كرده اند، اولگ پیش مادربزرگش مانده كه از زمان مرگ مادرش از او مراقبت می كند...»
چیكارا- پسر سوموی كشتی گیر (۲۰۱۳) و بذر قهرمان (۲۰۱۶)، از دیگر آثار «سیمون لرنگ ویلمورت» مستندساز دانماركی است.
چه كسانی به فروغ فرخزاد شباهت دارند؟
جمع آوری مجموعه عكسی از پرتره ی زن هایی كه به فروغ فرخزاد شباهت دارند، ایده اولیه ای برای ساخت مستند «پـرتـره ی خـانـم فرخزاد» شد. این فیلم برای نخستین بار در بخش مسابقه ملی مستندهای كوتاه دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی سینماحقیقت به نمایش درمی آید.
ماهور میرشكاك كارگردان مستند «پـرتـره ی خـانـم فرخزاد» درباره ی روند ساخت این مستند اظهار داشت: برای جمع آوری مجموعه عكسی از پرتره ی زن هایی كه به فروغ فرخزاد شباهت دارند، فراخوانی منتشر كردم و برای پروژه ای درباره ی فروغ از افراد شبیه به او دعوت به همكاری كردم. استقبال زیادی شد و همه منتظر ساختن فیلمی درباره ی زندگی فروغ بودند.
وی اضافه كرد: از افراد متقاضی كه عكس و اطلاعات خویش را ایمیل كرده بودند، دعوت به مصاحبه كردم و در نهایت بیشتر از پنجاه نفر در مصاحبه حضوری شركت كردند. البته سوژه این فیلم ابداً این زن ها كه بعضی به فروغ شباهت دارند و برخی هم ندارند، نیستند. فیلم همچنان پرتره ی فروغ فرخزاد است كه پنجاه و سه سال از مرگش می گذرد.
میرشكاك در پاسخ به این پرسش كه قبل از این هم سینماگرانی در حوزه سینمای داستانی با بیان فراخوان بازیگر مبادرت به ساخت فیلم كرده بودند، پیرامون ایده ی اعلام فراخوان در این مستند اظهار داشت: از ابتدای كار كاملا اطمینان داشتم كه این پروژه با عنایت به موضوعی كه دارد، با هیچ گروهی از افرادِ منتخب كامل نخواهد شد مگر با آنهایی كه احساس شباهت و غرابت با فروغ دارند و با كمترین واسطه، مصداقِ چهره انتشار یافته از فروغ در جامعه امروز هستند. در نهایت مستند «پـرتـره ی خـانـم فرخزاد» حاصل مونتاژ تصویر افرادی است كه به صورت كتبی و ویدیویی اجازه استفاده از تصاویر ضبط شده را به ما دادند.
عوامل تولید مستند 23 دقیقه ای «پـرتـره ی خـانـم فرخزاد» عبارتند از: كارگردان و تهیه كننده: ماهور میرشكاك، فیلمبردار: بابك ابرغانی، صدابردار: سعید زند، تدوین: نازنین نوروزیان.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب