ایزدی اعلام كرد:
نرخ بیكاری در جامعه ایثارگری حدود چهار درصد، میانگین سنی والدین شهدا ۸۰ و همسران شهدا ۶۵ سال
كیت هنری: معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید اظهار داشت: نسبت به سنوات روند پیگیری پرونده ها و ارجاعات در حوزه كمیسیون ماده ۱۶ پیشرفت و دقت بسیاری داشته است.
به گزارش كیت هنری به نقل از ایسنا، مهدی ایزدی معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید در نشست خبری در جمع خبرنگاران در سخنانی با اشاره به حقوق بشر آمریكایی و اقدامات منافقین اظهار داشت: مردم ما برای نجات از مشكلاتشان به دشمنان و گروه های تروریستی و منافق پناه نخواهند آورد چون كه آن ها جایی در میان ملت ایران ندارند.
وی در بخش دیگر سخنان خود در ارتباط با مبحث اشتغال جامعه ایثارگری بیان كرد: در این حوزه تا پیش از تصویب قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تكلیف چندان مشخص نبود اما بعد از تصویب این قانون افراد مشمول تحت پوشش قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران توسعه یافت. همینطور سامانه مشخصی برای اطلاعات ایثارگران در دست نبود اما اكنون با راه اندازی سامانه «سجا»، ایثارگران می توانند بر خط اطلاعات خویش را مشاهده یا بروز كنند. به دنبال همین پالایش آماری در حوزه افراد جویای كار صورت گرفت و الان آمار واقعی را متناسب با توانایی های افراد در اختیار داریم كه به دستگاه های مختلف معرفی خواهند شد.
ایزدی با اشاره به تصمیم نادرستی كه در سال های ۹۰ و ۹۱ در دولت دهم اتخاذ شد، بیان كرد: در سال ۹۰ و ۹۱ در دولت دهم تصمیمی اتخاذ شد كه شاید كارشناسی نبود. در این سال ها بالغ بر ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار سهمیه استخدامی و مجوز تبدیل وضعیت صادر شد كه ظرفیت استخدامی دوره های آینده را پیشخور كرد و در دو دولت پس از خود ظرفیت استخدامی بسیار پایین آمد.
وی خاطرنشان كرد: از آذرماه ۹۴ تا آذرماه ۹۵، ۲۳۸۰ سهمیه اشتغال اختصاص یافت و الان سهمیه استخدامی با عنایت به تصمیماتی كه در دولت دهم گرفته شد به حداقل رسیده است چون كه ما باید به صورت عادی بین ۶۰ تا ۸۰ هزار نفر از افراد تحصیلكرده را جذب نماییم. با اقدامی كه بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام داد ۱۷۰ میلیارد تومان از بانك های مختلف بعنوان وام های قرض الحسنه در اختیار ایثارگرانی كه در حوزه اشتغال و كارآفرینی فعال می باشند قرار گرفت و در سال ۹۶ هم ۶۵۰۰ نفر از تسهیلات استفاده كردند. عمده جذب ما هم در سازمان مالیاتی، وزارت بهداشت و آموزش و پرورش صورت گرفت و باوجود اینكه دولت در كشور ۱۵ هزار مجوز استخدامی صادر كرد ما برای جامعه ایثارگری ۱۱ هزار فرصت استخدامی در نظر گرفتیم. در ابتدای سال ۹۶ حدود ۶۷ هزار نفر از ایثارگران جویای كار بودند كه ۲۴ هزار نفر آن ها تحصیلكرده و ۴۲ هزار نفر آن ها هم زیر دیپلم هستند. افرادی كه تحصیلات چندانی نداشتند را با تفاهم نامه ای كه بین سازمان فنی و حرفه ای و بنیاد شهید و امور ایثارگران منعقد شد برای گذراندن دوره های فنی مهارتی معرفی كردیم كه در این راستا ۳۳۷۲ نفر آموزش دیدند.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید ادامه داد: اكنون میانگین سن اشتغال آزادگان و جانبازان ۵۸ سال است كه از سن اشتغال خارج شده اند. میانگین سنی والدین شهدا ۸۰ سال و همسران شهدا ۶۵ سال است. ازاین رو گروهی كه در سن اشتغال قرار دارند فرزندان شهدا و جانبازان هستند كه اولویت با فرزندان جانبازان ۷۵ درصد است. ما به ندرت جانبازی داریم كه تحصیلكرده فاقد شغل باشد. نرخ بیكاری اكنون در جامعه ایثارگری حدود چهار درصد است. با سازمان تاكسیرانی هم تفاهم نامه ای منعقد شده است كه ۵۰۰۰ سهمیه تاكسی در ۸۸ شهر و ۱۳ استان در اختیار جامعه ایثارگران قرار بگیرد.
ایزدی در بخش دیگر سخنان خود در ارتباط با ترمیم و بازسازی گلزار شهدا در كشور اظهار داشت: ۲۳۲ هزار و ۶۲۰ مزار شهید داریم كه در ۲۰ هزار و ۱۵۵ گلزار واقع شده اند. از این آمار ۱۴ هزار و ۹۸۰ گلزار مناسب سازی شده اند و ۵۴۰۲ گلزار هم باقی مانده است. تمام مناسب سازی ها بعد از دریافت رضایت از خانواده شهدا انجام می گردد.
وی درباره وام مسكن و تسهیلات هم اظهار داشت: برای امسال منتظریم تا طرح پیشنهادی ما در ارتباط با اعطای وام مسكن و افزایش مبلغ آن بررسی و تصویب شود. سال قبل ۴۶ هزار و ۹۲ نفر برای دریافت وام معرفی گشتند. در حوزه كمیسیون ماده ۱۶ هم باید بگویم روند پیگیری پرونده ها و ارجاعاتی كه به بنیاد شهید و امور ایثارگران شده است پیشرفت و دقت بسیاری داشته ایم. عمده مراجعات در این حوزه مربوط به عدم احراز جانبازی و تعیین درصد جانبازی بوده است.
ایزدی با اشاره به صدور كارت ایثارگران هم توضیح داد: ۶۵۰ هزار ایثارگر مشمول دریافت این كارت هستند كه ۳۰۰ هزار نفر تابحال در سامانه سجا ثبت نام كرده اند. تابحال ۲۱۵ هزار كارت چاپ شده است و ۸۵ هزار كارت دیگر در دست اقدام است. باید یادآور شوم كه كارت فعلی ایثارگران تا آخر تیرماه امسال اعتبار خواهد داشت.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید تصریح كرد: در سال ۹۶-۹۵، ۳۰ هزار نفر به جامعه ایثارگری اضافه شده اند كه والدین، همسران و فرزندان شهدا هم در همین دسته قرار دارند. در این بین سالانه ۶ تا ۷ هزار نفر از والدین شهدا به علت كهولت سن از دنیا می روند.
ایزدی در انتها تصریح كرد: بودجه بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به سال قبل چهار درصد افزایش داشته است اما نسبت به بودجه عملكرد ۴۰۰ میلیون تومان كاهش بودجه در سال ۹۷ داریم كه امكان دارد ما را با مشكل مواجه كند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب