ArtKit کیت هنری
نشست گروه لیله القدر در مهر-۲

امیدوار نیستیم، استفاده رسانه ملی از خوانندگان پاپ در لحظات معنوی

امیدوار نیستیم، استفاده رسانه ملی از خوانندگان پاپ در لحظات معنوی كیت هنری: اعضای گروه هم خوانی لیله القدر با اشاره به حضور بعضی از گروه های بی كیفیت در اجرای آثار موسیقایی در رابطه با مضامین مذهبی از برخی سیاست ها در نحوه پشتیبانی از فعالان این عرصه انتقاد كردند.



خبرگزاری مهر-گروه هنر-علیرضا سعیدی: برگزاری جشنواره موسیقی همبستگی كشورهای اسلامی از مهم ترین دغدغه هایی است كه گروه هم خوانی بین المللی «لیله القدر» طی سال های گذشته روی آن تمركز ویژه ای داشته است. ایده طراحی و برگزاری چنین رویدادی در كشورمان مدت ها است كه در قالب یك طرح مكتوب از جانب این مجموعه آماده شده اما طبق گفته اعضای این گروه هنوز مجموعه یا نهادی حاضر به حمایت مادی و معنوی از این جشنواره نشده است.
اعضای گروه هم خوانی بین المللی «لیله القدر» كه به بهانه مناسبت بیست و پنجمین سالگرد فعالیت خود در خبرگزاری مهر حضور پیدا كرده بودند، در بخش اول نشست خود ضمن تشریح جزئیات فعالیت مجموعه خود طی سال های گذشته و تبیین نقطه نظرات شان درباره برگزاری جشنواره موسیقی همبستگی كشورهای اسلامی، در بخش دوم نشست بود كه ضمن اشاره به نحوه حمایت های دولتی از این رویداد موسیقایی از ظهور تعدادی از گروه های هم خوانی بی كیفیت، كم توجهی رسانه ملی به گروه های هم خوانی در روزهای مناسبتی و نحوه حمایت نهادهای دولتی از رویدادهای موسیقایی در رابطه با مضامین اسلامی سخن گفتند.
صابر دریایی فرد در ابتدای این بخش از نشست كه با مبحث برگزاری جشنواره موسیقی همبستگی كشورهای اسلامی آغاز شد، به نقش بعضی از سازمان ها و مجموعه های دولتی اشاره نمود و اظهار داشت: به صورت حتم برگزاری چنین جشنواره ای كه می تواند دارای جزئیات و برنامه های مختلفی باشد، مستلزم حمایت اسپانسرهایی قوی است كه متاسفانه هنوز این مورد محقق نشده است. به عبارتی باید بگویم كه ما فقط تا حدی می توانیم از هزینه های شخصی خود برای استمرار كارها صرف نماییم اما وقتی پای برگزاری یك جشنواره مهمی به میان می آید بطور قطع هزینه های شخصی پاسخگوی مناسبی برای مدیریت یك رویداد بین المللی نیست.

برگزاری یك رویداد هنری در حاشیه اجلاس مهم
صادق دریایی فرد در ادامه صحبت های برادرش بیان كرد: من بر این باورم نهادی چون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می تواند خیلی از زیرساخت ها را فراهم نماید اما متاسفانه با توجیه كمبود بودجه، به برگزاری چنین جشنواره هایی كه ما مد نظر داریم خیلی اهمیت داده نمی گردد. لازم می دانم به این نكته هم اشاره كنم كه اسپانسر فقط پول نیست، حمایت حتی می تواند به صورت معنوی هم صورت پذیرد. مثلا چه عیبی دارد وقتی جشنواره ای به نام موسیقی فجر برگزار می شود، دوستان بیایند و از گروه ها و مجموعه هایی كه در حوزه موسیقی مذهبی و الهی فعالیت می نمایند، برای حضور در بخش ویژه ای از جشنواره دعوت كنند. آیا وقتی جشنواره ای با عنوان موسیقی فجر كه داعیه دار گسترش فرهنگ انقلاب اسلامی است برگزار می گردد نباید در جهت ترویج موسیقی انقلاب از گروه هایی دعوت كند تا به اجرای برنامه بپردازند؟ این ها موضوعاتی است كه پیش از بودجه و پول برای ما اهمیت فراوانی دارد و امیدوارم روزی فرا برسد كه شاهد تحقق آن باشیم.
هم اكنون در بعضی از كشورهای اسلامی بخصوص كشورهای حوزه خلیج فارس جشنواره ها، فستیوال ها و رویدادهای متنوعی در حوزه موسیقی اسلامی برگزار می گردد كه این بسیار قابل تامل استوی اضافه كرد: هم اكنون در بعضی از كشورهای اسلامی بخصوص كشورهای حوزه خلیج فارس جشنواره ها، فستیوال ها و رویدادهای متنوعی در حوزه موسیقی اسلامی برگزار می گردد كه این بسیار قابل تامل است، زیرا كشوری چون ایران باید به اتكای گنجینه ها و سرمایه انسانی ارزشمند ای كه دارد نسبت به برگزاری چنین رویدادهای پیش قدم باشد.
دریایی فرد تاكید كرد: اگر نهادی چون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در فراهم كردن زیرساخت ها و دعوت از مهمانان، شهرداری تهران در فراهم كردن تالارهای میزبان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه بودجه و جوایز گروه ها در برگزاری این جشنواره به ما كمك كنند، ما بطور قطع می توانیم جشنواره موسیقی همبستگی كشورهای اسلامی را به خوبی و با كیفیت عالی برگزار نماییم.
وی ادامه داد: ما در این زمینه طرح جامعی داریم اما به علت كمبود دغدغه در بین نهادهای دولتی امید چندانی به اجرایی شدن این طرح نداریم.

این كارشناس مسائل فرهنگی با اشاره به برگزاری بعضی از رویدادهای بین المللی میان كشورهای اسلامی در كشورمان توضیح داد: خوشبختانه در كشورمان همایش ها و برنامه های متعددی همچون كنفرانس وحدت اسلامی، دكترین مهدویت و مواردی از این دست برگزار می گردد. آیا بهتر نیست تا در كنار برگزاری این رویدادهای بسیار مهم و پرارزش بیاییم و برنامه هایی را در جهت اتحاد و همگرایی جهان اسلام برگزار كنیم؟ به اعتقاد من اگر در حاشیه چنین رویدادهایی به برگزاری جشنواره موسیقی همبستگی كشورهای اسلامی هم توجه نماییم بطور قطع نتایج ارزشمند ای را با خود به همراه خواهد داشت. با برگزاری چنین رویدادهایی علاوه بر موسیقی می توانیم به معرفی هر چه بهتر هنر اسلامی بپردازیم و اقدامات قابل توجهی را در این زمینه انجام دهیم. من به خوبی خاطرم هست كه وقتی در كشوری به اجرای برنامه می پرداختیم مخاطبانی بودند كه حجاب اسلامی نداشتند اما وقتی برای آنها قطعه ای با توصیف خاندان (ع) اجرا می كردیم، آنچنان اشك می ریختند كه همین مبحث نشان دهنده تاثیر هنری است كه به مدد نام اعظم خداوند و ائمه اطهار علیهم السلام در ذهن و روح شان جاری شده است.
دریایی فرد اظهار داشت: چندی قبل در روزهای ارتحال حضرت امام خمینی (ره) برای اجرای برنامه به مالزی رفتیم و به تناسب حضورمان در این كشور سعی كردیم چند قطعه را به زبان مالایی اجرا نماییم. بسیار جالب بود كه دوستان سفارت ایران در مالزی از استقبال قابل توجه مخاطبان با ما سخن می گفتند. حتی یكی از شبكه های ملی این كشور بود كه جزو معدود دفعات، اجرای ما را به صورت زنده پخش كرد و این نكته ای است كه می توان روی آن تمركز بیشتری داشت.
وقتی از یك گروه ۸۰ نفره فقط چند نفر می خوانند
شما در بعضی از مواقع دیده اید كه در جایی هزینه های بسیاری انجام می گیرد اما وقتی اجرای فلان گروه چند نفره را می شنویم هم در حوزه شعر، هم در حوزه موسیقی می بینیم كه ضعیف ترین اتفاقات رقم خورده است، حتی من در مواقعی دیدم كه یك گروه ۸۰ نفره مشغول خوانش اثری هستند اما از آن گروه هشتاد نفره فقط ۱۰ نفر می خوانند و بقیه به صورت پلی بك آن هم به صورت اشتباه با گروه همراهی می كنند. این مورد به اعتقاد من تیشه به ریشه ماجرا می زندصالح دریایی فرد مدیر موسسه بین المللی «لیله القدر» هم در این بخش از نشست كه به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس گروه هم خوانی «لیله القدر» برگزار شده بود، توضیح داد: یكی دیگر از مشكلات در این عرصه را باید در بین هم صنفی های خودمان جستجو كرد كه فعالیت های شان در بعضی از مواقع از كیفیت قابل قبولی برخوردار نیست. شما در بعضی از مواقع دیده اید كه در جایی هزینه های بسیاری انجام می گیرد اما وقتی اجرای فلان گروه چند نفره را می شنویم هم در حوزه شعر، هم در حوزه موسیقی می بینیم كه ضعیف ترین اتفاقات رقم خورده است، حتی من در مواقعی دیدم كه یك گروه ۸۰ نفره مشغول خوانش اثری هستند اما از آن گروه هشتاد نفره فقط ۱۰ نفر می خوانند و بقیه به صورت پلی بك آن هم به صورت اشتباه با گروه همراهی می كنند. این مورد به اعتقاد من تیشه به ریشه ماجرا می زند. چنین اتفاقاتی به نظر من نه تنها تاثیری در پیشرفت كارها ندارد بلكه باعت لوث شدن قضیه شده و سبب عقب نشینی نهادها همچون رسانه ملی در پشتیبانی از گروه های فعال می گردد. البته این را هم بگویم كه صدا و سیما هم در حوزه حمایت گروه های هم خوانی همكاری چندانی نمی كند كه این مورد خود نیازمند تحلیل و بررسی است.
وی در نقد نحوه پخش بعضی از آثار مذهبی در زمان نامناسب اظهار داشت: با وجود اینكه در سال های گذشته مناجات و ادعیه های زیادی از جانب گروه های همخوانی در تلویزیون پخش می شد اما می بینم این مورد هر سال كه می گذرد كمرنگ تر می گردد و شبكه های مختلف هنگام اذان به صورت بسیار عجله ای و چند دقیقه مانده به اذان برنامه هایی را پخش می كنند كه حتی سخنرانی های مذهبی هم در آنها كمتر دیده می شوند، در صورتی كه اگر این عجله وجود نداشت بطور قطع فرصت بهتر و بیشتری هم برای گروه های هم خوانی در معرفی آثارشان با مناسبت های مختلف وجود داشت.
این مدرس دانشگاه در بخش پایانی صحبت های خود عنوان كرد: با تمام مشكلات و موانعی كه به آن اشاره كردم، گروه «لیله القدر» با تمام توان و نیرو در خدمت اشاعه فرهنگ اسلامی خواهد بود. این مورد جزو تعهدات ماست كه باید آن را به نحو احسن انجام دهیم اما از مدیران فرهنگی هم می خواهیم تا نسبت به فعالیت گروه های موسیقی مذهبی هم توجه بیشتری داشته باشند.

جای خالی مشاوران رسانه شناس در برنامه های مذهبی
صادق دریایی فرد هم در جهت صدمه شناسی این مورد اظهار داشت: متاسفانه رسانه ملی با وجود تمام تلاش های صورت گرفته رنگ و لعاب خاصی به برنامه های مذهبی خود نمی دهد تا میزان تاثیرگذاری در جهت اهداف عالی مذهبی در مخاطبان بیشتر شود. من بطور قطع منكر زحمات و تلاش های رسانه ملی در تولید برنامه های مذهبی نیستم، فعالیت های قابل توجهی در این عرصه از جانب رسانه ملی صورت پذیرفته اما فكر می كنم جای مشاوران جوان و رسانه شناس برای نحوه تولید برنامه های مذهبی در اتاق اندیشه ورزی رسانه ملی خالی است و لازم است در این زمینه اتفاقات جدیدی صورت پذیرد.
وی اضافه كرد: به قول معروف حرمت امامزاده را متولی اش حفظ می نماید، پس ما بعنوان یك گروه هم خوانی فعال از دوستان رسانه ملی صمیمانه می خواهیم حرمت ما را هم حفظ كنند. این حفظ حرمت هم تنها دعوت از گروه های فعال برای اجرای برنامه در حین تولید و پخش برنامه های مناسبتی نیست، بلكه توجه به كیفیت، مهم ترین بحث ما است كه امیدوارم هر چه زودتر نسبت به بهبود آن اقدامات لازم انجام پذیرد. به اعتقاد من اصلا جایز نیست كه كارهای درجه ششم با عنوان همخوانی یا تواشیح از رسانه ملی پخش شود. به هر صورت ما تمامی این حرف ها را می زنیم كه ثابت نماییم موسیقی مذهبی و گروه های همخوانی می توانند مخاطبان زیادی را به سمت خود جلب كنند اما وقتی حمایتی صورت نمی گیرد بطور قطع اطلاع رسانی درباره فعالیت ها و البته ارتقای كیفیت هم متوقف شده و گروه ها به فعالیت معمولی خود بدون توجه به كیفیت می پردازند.
صابر دریایی فرد هم با تایید صحبت برادران خود بیان كرد: الان چند روز است كه از ماه مبارك رمضان گذشته اما ما می بینیم همچنان این خوانندگان ستاره هستند كه تمامی شبكه های تلویزیونی را تسخیر كرده و در برنامه های مختلف بعنوان خواننده حضور دارند. آیا بهتر نبود كه رسانه ملی با بررسی بیشتر و مطالعه كیفی روی ساخت برنامه های مناسبتی ماه رمضان از گروه ها و هنرمندانی استفاده می كرد كه در حوزه آوای مذهبی تحقیق و فعالیت بیشتری دارند؟

این خواننده مذهبی اضافه كرد: این چه ساز و كاری است كه برای خوانندگان پرطرفدار كه نیازی هم به معرفی بیشتر ندارند كلیپ های متعددی می سازند و آن خواننده محترم هم می آید و در بهترین تایم پخش به اجرای برنامه می پردازد اما گروه های مذهبی كه انصافا آثارشان می تواند با استقبال خوبی از جانب مردم مواجه شود از حمایت های بودجه ای برخوردار نیستند و حتی زمان مناسبی هم برای عرضه آثارشان اختصاص داده نمی شود؟ سؤال دیگر اینكه چرا در زمان تحویل سال از گروه های مذهبی برای اجرای برنامه دعوت نمی كنند؟ آیا صرفا خوانندگان پاپ كه هنرشان برای ما بسیار قابل احترام است گزینه های مناسبی برای معنوی ترین لحظات هستند؟ به هر صورت گروه «لیله القدر» و سایر گروه هایی كه در این حوزه فعالیت می نمایند، انتظاری جز حمایت های معنوی از نهادهای مختلف ندارند. ما فقط خواهان این هستیم كه مجموعه هایی چون رسانه ملی در معرفی چنین گروه ها و هنرمندانی همت بیشتری داشته باشند، زیرا در غیر این صورت فضا برای انجام كار از بی انگیزگی برخوردار خواهد شد.

1397/03/21
15:12:38
5.0 / 5
5076
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری