مروری بر رویدادهای موسیقایی در بهار ۹۶
از لغو اجرای موسیقی پاپ در تالار وحدت تا یك فستیوال موزه ای
كیت هنری: برگزاری فستیوال موسیقی معاصر، تشكیل اركستر مجلسی ایران، ابهام در برگزاری جشنواره موسیقی سبز و لغو اجراهای پاپ در تالار وحدت از مهم ترین رویدادهای موسیقی ایران در بهار سال ۹۶ بودند.
خبرگزاری مهر - گروه هنر: موسیقی سرزمین ایران همواره در سال های مختلف به اقتضای اتفاقات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متناسب با نظام سیاسی كشور حركت كرده است؛ حركتی پر فراز و نشیب كه گاه در سربالایی مصائب، مشكلات و اتفاقات ریز و درشت و گاه در سرازیری سقوط محض محتوا و كیفیت بوده است، شرایطی كه بعدها در جایگاه خود می تواند مورد بررسی بهتر و بیشتری قرار گیرد.
آنچه در سلسله گزارش های پیش رو مورد توجه قرار گرفته است تلاش دارد تا فارغ از نگاه های مثبت و منفی كه همواره در این زمینه وجود داشته و دارد، نگاهی كلی به رویدادهای مختلف موسیقی ایران در قالب چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال ۹۶ داشته باشد. در این گزارش سعی شده تصویری كلی از مهم ترین اتفاقات موسیقایی سال ۹۶ به مخاطبان ارائه شود؛ اتفاقاتی كه هر چند نسبت به رویدادهای سال قبل از شیب ملایم تری به لحاظ حاشیه برخوردار بوده اند اما می تواند شمای كلی از آنچه در موسیقی ایران طی سال جاری رخ داد را به علاقه مندان ارائه دهد.
به هر صورت مهم ترین اتفاقات و رویدادهای موسیقی ایران در بهار سال ۹۶ این چنین شرح داده شده است و توضیح اینكه اخبار مربوط به درگذشت هنرمندان موسیقی كشورمان در گزارش دیگری مورد بررسی قرار گرفته است.
* فروردین
۱۳ فروردین: مازیار حیدری رهبر اركستر، آهنگساز و پیانیست مقیم كانادا بعنوان داور جایزه «جونو» معتبرترین جایزه موسیقی كشور كانادا انتخاب گردید.
جایزه جونو معتبرترین جایزه موسیقی در كانادا است كه سالی یكبار در ۴۴ رده موسیقایی گوناگون به هنرمندان برگزیده اعطا می گردد. این جایزه از سال ۱۹۷۰ تا كنون هر ساله اعطا شده و برای احترام به پیر جونو، نخستین رییس رادیو تلویزیون كانادا، چنین نامگذاری برای آن انتخاب شده است.
۱۴ فروردین: اركستر مجلسی ایران با هدف ارائه موسیقی كلاسیك جهانی و ارتقای فرهنگ شنیداری به رهبری اركستر منوچهر صهبائی اعلام موجودیت كرد.
منیژه صهبائی مدیر اركستر مجلسی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان خبر راه اندازی اركستر مجلسی ایران اظهار داشت: خوشبختانه با اقدامات و برنامه ریزی های انجام گرفته اركستر مجلسی ایران بعد از ماه ها بررسی و تحلیل شرایط با هدف ارائه مناسب موسیقی كلاسیك جهانی و ارتقای فرهنگ شنیداری مخاطبان فعالیت خویش را به رهبری اركستر منوچهر صهبایی آغاز می كند.۱۸ فروردین: علیرضا قربانی خواننده موسیقی كشورمان هفتم آوریل در یك فستیوال معتبر بین المللی كه در شهر كوین فرانسه برگزار شد، كنسرتی را برای مخاطبان این رویداد اجرا كرد.
در این كنسرت سامان صمیمی آهنگساز، میلاد محمدی نوازنده تار، حسین زهاوی سازهای كوبه ای علیرضا قربانی را همراهی كردند. وی روز دهم آوریل هم در بخش بین المللی رادیو فرانس اجرای ویژه ای را ارائه داد.
۱۹ فروردین: كارگردان اپرای عروسكی «خیام» از حضور محمد معتمدی بعنوان خواننده اصلی این اثر نمایشی- موسیقایی به دنبال عدم توافق با همایون شجریان اطلاع داد.
بهروز غریب پور با توضیح این خبر بیان كرد: طبق توافقاتی كه با محمد معتمدی انجام دادیم قرار بر این شد تا همایون شجریان بعنوان نخستین و اصلی ترین گزینه ما برای اپرای «خیام» مطرح شود. جالب اینجاست كه حضور همایون شجریان به پیشنهاد خود محمد معتمدی انجام گرفت و بعنوان نخستین گزینه حضور در این نقش عنوان شد اما در جریان ساخت موسیقی معلوم شد مساله حضور مستمر یك خواننده در ضبط موسیقی اثر و بهتر درك كردن نقش مورد نظر، ماجرای بسیار مهمی است كه محمد معتمدی در اپراهای قبلی انصافاً آن را رعایت می كرد.
۲۴ فروردین: نخستین كنسرت اركستر سمفونیك تهران به رهبری شهرداد روحانی در تالار وحدت تهران میزبان علاقه مندان موسیقی كلاسیك بود.
اركستر سمفونیك تهران كه پیش از حضور شهرداد روحانی در سمت مدیریت هنری و رهبری دائم این مجموعه با حاشیه های ریز و درشتی رو به رو بود در سال ۹۶ كوشش كرد تا سال پركاری را پشت سر بگذارد كه برگزاری كنسرت در چندین شهرستان و چند شهر اروپایی همچون این فعالیت ها بود.
۳۱ فروردین: تازه ترین كنسرت اركستر ملی روزهای ۳۱ فروردین و اول اردیبهشت ماه سال جاری با خوانندگی محمد اصفهانی در تالار وحدت تهران برگزار گردید.
اجرای پنج قطعه از آلبوم «تنها ماندم» به آهنگسازی زنده یاد همایون خرم و تنظیم كامبیز روشن روان، اجرای یك قطعه از آلبوم «هفت سین»، اجرای قطعه «همیشه در میان» به آهنگسازی فریدون شهبازیان و اجرای پنج اثر بدون كلام از آثار حسین دهلوی، علی نقی وزیری و دیگر بزرگان موسیقی ایرانی، رپرتوار كنسرت اركستر ملی را تشكیل می دادند.
تلاش برای تاسیس مركز آموزش موسیقی كلاسیك با همكاری دانشگاه گراتس اتریش با همكاری انجمن موسیقی ایران، دریافت مجوز رسمی احمد محبیان فرزند مرحوم حبیب محبیان برای انتشار یك قطعه موسیقایی، برگزاری كنسرت «پنجره ای به سمت میراث موسیقایی حوزه مقام» در دانشگاه «سواس» لندن به آهنگسازی سعید كرد مافی و خوانندگی محمد امامی، نگارش پیش نویس طرح تشكیل سازمان نظام هنری توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزاری اولین جلسه مجمع سالانه انجمن موسیقی ایران، آغاز تور اروپا و آمریكا فرزاد فرزین، انتشار نامه سرگشاده باربد بیات به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اعتراض به وضعیت اركستر سمفونیك تهران از مهم ترین رویدادهای فروردین ماه سال ۹۶ بودند.
*اردیبهشت
۲ اردیبهشت: احكام اعضای جدید هیأت مدیره «صندوق اعتباری هنر» در حالی صادر شد كه غیر از هنرمندان، ۲ قشر دیگر عضو این صندوق یعنی نویسندگان و روزنامه نگاران نماینده ای در این تركیب نداشتند.
سیدرضا صالحی امیری وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این احكام منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، اصغر همت مدیرعامل خانه تئاتر و حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی را بعنوان اعضای هیات مدیره صندوق هنر منصوب نمود.
۴ اردیبهشت: مدیركل دفتر ثبت آثار فرهنگی و تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار داشت: درخواست آذربایجان برای پیوستن به پرونده ثبت جهانی كمانچه پذیرفته شده است.
فرهاد نظری به خبرنگار مهر اظهار داشت: بعد از ارسال پرونده ثبت ملی كمانچه در لیست میراث ناملموس توسط ایران به سازمان یونسكو، كشور آذربایجان درخواست داد كه چون آن ها هم دارای ساز كمانچه هستند این پرونده به صورت مشترك بین ایران و آذربایجان به ثبت برسد. ما هم این پیشنهاد را پذیرفتیم.
۶ اردیبهشت: دومین فستیوال بین المللی موسیقی معاصر تهران از روز ششم تا پانزدهم اردیبهشت ماه موزه هنرهای معاصر تهران، بنیاد فرهنگی هنری رودكی و پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار گردید.
برگزاری سمینار پژوهشی «مطالعه تاویلی فعالیت های موسیقی معاصر در ایران» و اجرای چندین گروه فعال حوزه موسیقی معاصر با همراهی تعدادی از بزرگان حوزه موسیقی همچون برنامه هایی بود كه در این فستیوال موسیقایی میزبان علاقه مندان بود.
۱۱ اردیبهشت: فرهاد هراتی آهنگساز و رهبر اركستر «نامیرا» كه از ماه های پایانی سال ۹۵ با صدور حكمی از جانب معصومه ابتكار بعنوان دبیر اولین جشنواره موسیقی سبز انتخاب شده بود از تعویق در برگزاری این جشنواره به علت فرا رسیدن ایام انتخابات ریاست جمهوری اطلاع داد.
تعویق برگزاری اولین جشنواره موسیقی سبز در حالی بود كه این جشنواره طلسم شده قرار بود در سال ۹۵ هم با یك تیم مدیریتی دیگر میزبان گروه های شركت كننده در بخش های مختلف و حضور استادان و بزرگان موسیقی كشور در شورای سیاستگذاری باشد كه بنا به آنچه از آن بعنوان مشكلات مالی و برخی حاشیه های دیگر یاد می شد، باز هم در هاله ای از ابهام قرار گرفت. این جشنواره كه قرار بود امسال هم با فضایی جدیدتر میزبان دوستداران موسیقی و محیط زیست باشد با خداحافظی ابتكار از سازمان محیط زیست و حضور عیسی كلانتری در مدیریت جدید این نهاد استراتژیك عملا از گردونه فعالیت ها خارج شد و به نظر می آید فعلا در محاق تعطیلی است.
۱۲ اردیبهشت: مدیرعامل انجمن موسیقی ایران از تولید آلبوم های موسیقی نواحی ایران در جهت حمایت و معرفی هنرمندان موسیقی نواحی در رده سنی زیر سی سال با مشاركت انجمن موسیقی استان ها در سال ۹۶ اطلاع داد.
بهرام جمالی اظهار داشت: در بخش موسیقیِ جوان و حوزه موسیقی نواحی به دنبال تولید آلبوم هایی هستیم كه استعدادها و نوازنده های ماهر و چیره دست و متصل به سنت های شفاهی را شناسایی نماییم و آثاری به نام خود استان ها تولید شود كه بعنوان سرمایه های فرهنگی همان استان در سراسر كشور معرفی شود و در فاز دوم شرایط اجرای صحنه ای برای آنها به وجود بیاید. از این جهت، طرح تولید آلبوم برپایه موسیقی نواحی با گروه سنی زیر سی سال شكل گرفت، چون كه آنها سرمایه های فرهنگی استان خود هستند و باید معرفی و حمایت شوند.
۱۳ اردیبهشت: مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی و مدیر سامانه كنسرت آنلاین «حام» در یك گفتگوی رسانه ای هركدام توضیحات خویش را درباره دلیل پخش نشدن آنلاین كنسرتی كه از قبل خبر آن اعلام شده بود، ارائه دادند.
علی اكبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی در گفتگو با خبرنگار مهر توضیح داد: چندی قبل خبری بدون اطلاع ما در رسانه ها در خصوص پوشش آنلاین كنسرت «دال» در تالار وحدت توسط سامانه «حام» منتشر گردید كه با عنایت به اینكه از جانب مدیران این سامانه هیچ گونه هماهنگی با بنیاد فرهنگی هنری رودكی صورت نگرفته بود و باید پروسه اداری این ماجرا به جریان می افتاد ما از پوشش آنلاین این برنامه جلوگیری كردیم.
حامد عنقا مدیر سامانه كنسرت آنلاین «حام» هم در این گفتگو ضمن ارائه جزییاتی از اتفاقات پیش آمده با اشاره به تماس و دستور علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد به مدیر عامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی تصریح كرد: در حالیكه آقای مرادخانی بارها از حمایت سامانه كنسرت آنلاین «حام» صحبت كرده اما بعد ازظهر روز گذشته با استفاده از دفتر آقای صفی پور به ما اعلام گردید كه یك سری گزارش كه بخش هایی از آن مربوط به امور مالی است به دفتر ارائه دهیم كه بنده باز هم در اینجا اعلام می كنم وقتی مجموعه ای چون سامانه «حام» كارهایی را در تالار وحدت با نظارت دقیق مراجع دولتی انجام داده و به اصطلاح حقوقی، طریقیت ماجرا را هم كسب كرده پس چرا باید ما وارد چنین فضایی شویم كه با مخالفت آقای صفی پور همراه باشد.
۱۶ اردیبهشت: نوازنده جوان فلوت كلاسیك از تلاش های بی ثمر اداری خود در سازمان ملی نخبگان برای دریافت كمك مالی برای ثبت یك ركورد موسیقایی در گینس صحبت كرد.
آرمین قیطاسی نوازنده جوان فلوت كلاسیك كه مهرماه سال قبل تلاش هایی برای شكست ركورد گینس با اجرای قطعه «پرواز زنبور عسل» كورساكف انجام داده بود با اشاره به بی نتیجه ماندن ثبت جهانی این طرح كه پس از چند روز با واكنش بنیاد ملی نخبگان هم مواجه گردید، بیان كرد: متاسفانه باوجود تمام تلاش هایی كه توسط بنده و همكارانم انجام گرفت هنوز موفق به ثبت ركوردمان در گینس نشده ایم و جالب تر اینكه وقتی از جانب دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سازمان ملی نخبگان برای پرداخت هزینه ثبت نام در آذرماه سال قبل رجوع كردم، دوستان اعلام نمودند كه چنین موضوعاتی برایشان مهم نیست و دفتر موسیقی ما را به این نهاد پاس داده است.
۲۲ اردیبهشت: اولین اجرای رسمی گروه كر و اركستر بزرگ «اروند» به سرپرستی امیرمهیار تفرشی پور و رهبری بابك میلانی جمعه شب ۲۲ اردیبهشت ماه در سالن خلیج فارس خرمشهر با حضور اهالی موسیقی و مسئولان استانی برگزار گردید.
در این اجرا گروه كر و اركستر بزرگ اروند كار خویش را با اجرای قطعه سرود ملی جمهوری اسلامی ایران ساخته حسن ریاحی شروع كرد. در ادامه هم سید محمد حسین مرعشی پور اظهار داشت: خوشحال هستیم كه رونمایی از گروه كر و اركستر بزرگ اروند با حمایت مسئولان اتفاق می افتد.
۲۵ اردیبهشت: سرود «ای ایران» همزمان با روز بزرگداشت فردوسی، با شماره ۱۳۹۵ در لیست آثار ملی كشور به ثبت رسید.
ای ایران ای مرز پرگهر در شهریورماه سال ۱۳۲۳ همزمان با حضور نیروهای انگلیسی و متفقین از جانب حسین گل گلاب سروده شد و روح الله خالقی موسیقی آن را در آواز دشتی خلق كرده و غلامحسین بنان هم آن را خوانده است.
۲۵ اردیبهشت: همزمان با برگزاری تازه ترین كنسرت حمید حامی خواننده پاپ كلاسیك كه یكشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در تالار وحدت تهران میزبان علاقه مندان موسیقی بود، این خواننده اعلام نمود: این آخرین كنسرت من در تالار وحدت است و طبق اعلام مسئولان این مجموعه دیگر هیچ اجرای پاپ و پاپ – كلاسیك در این سالن روی صحنه نخواهد رفت و دیگر من هم اجازه اجرا در تالار وحدت را ندارم.
حسن عمیدی معاون برنامه ریزی و توسعه هنری بنیاد فرهنگی هنری رودكی هم در واكنش به اظهارات حامی توضیح داد: با توافقاتی كه میان دفتر موسیقی وزارت ارشاد و بنیاد فرهنگی هنری رودكی انجام گرفته از این پس برنامه ریزی ها به گونه ای است كه با عنایت به تجهیز برج آزادی، برنامه های در رابطه با موسیقی پاپ - كلاسیك در این مكان برگزار می گردد.
۳۰ اردیبهشت: نوزدهمین شب آواز ایرانی شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه با حضور استادان و هنرمندان عرصه آواز و موسیقی ایرانی در تالار «سوره» حوزه هنری برگزار گردید.
در سری جدید شب آواز ایرانی كه به میزبانی مركز موسیقی حوزه هنری برگزار می شود، در هر برنامه همانند گذشته ۶ گروه به اجرای برنامه پرداختند كه یك گروه با عنوان میهمان ویژه از چهره های شناخته شده آواز و موسیقی اجرا دارند و پنج گروه جوان منتخب دیگر به شكل رقابتی به صحنه می روند. اجرای این گروه ها توسط هیات داوران كه از استادان صاحب نام عرصه موسیقی و آواز ایرانی اند ارزیابی می گردد. در انتها هر برنامه هم یك گروه بعنوان گروه برتر معرفی می گردد.
حضور گروه موسیقی «آلتون» كشور آذربایجان در ایرانی برای اجرای برنامه در تالار وحدت، انتشار آلبوم «دنیای بعد تو» گروه موسیقی «سون»، اجرای آثار كریستف رضاعی در فرهنگسرای نیاوران به رهبری بردیا كیارس، اجرای اركستر سمفونیك فرهنگ و هنر با ۲ خواننده مطرح اپرا، انتشار آلبوم «زِلفِ شه» تازه ترین اثر محمدرضا اسحاقی با اجرای گروه «مشتاق»، برگزاری كنسرت «كویر» محمد معتمدی در تالار وحدت، انتشار نخستین آلبوم رسمی گروه «مانگ»، انتشار اولین آلبوم موسیقی رسمی «رام» خواننده جوان با عنوان «تا هزار و نمی دونم چند»، برگزاری شب موسیقی آذربایجان با عنوان «محبت بی پایانم» با هنرمندی امامیار حسن اف و هم نوازی بابك خادمی در تالار رودكی، برپایی جلسه مشترك هیات مدیره خانه موسیقی و هنرمندان موسیقی با كمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزاری دومین جلسه اولین، دومین، سومین و چهارمین مجمع سالانه انجمن موسیقی ایران با حضور روسای انجمن استان ها، برگزاری كنسرت سهیل نفیسی خواننده موسیقی پاپ، حضور علی رهبری رهبر سابق اركستر سمفونیك تهران در اركستر فیلارمونیك اسلواكی، برگزاری كنسرت اركستر ملی در زنجان، انتشار آلبوم «تا آن سوی سمرقند» به خوانندگی عارف جعفری، اجرای اركستر سمفونیك تهران به رهبری شهرداد روحانی در تالار وحدت با برنامه «سمفونی ملل» همچون رویدادهای مهم اردیبهشت ماه بودند.
*خرداد
۳ خرداد: تعدادی از هنرمندان نوجوان ایرانی به سرپرستی سحر پورحسینی كه به منظور شركت در فستیوال بین المللی موسیقی «گیومری» به كشور ارمنستان سفر كرده بودند موفق به كسب مقام های برتر بخش نوازندگی پیانو این دوره از جشنواره شدند.
طبق رتبه بندی این دوره از فستیوال در رده سنی ۱۱ تا ۱۴ سال ارشیا بهارپسندی و علی ابراهیمی رتبه های دوم و سوم، در رده سنی ۱۵ تا ۱۷ سال نیما حاجی نیا و در رده سنتی ۸ تا ۱۰ سال رادین رهبر مقام چهارم را كسب كردند.
۳ خرداد: غلامرضا صنعتگر خواننده موسیقی پاپ كشورمان در اولین ساعات صبح روز چهارشنبه سوم خرداد در بندرعباس مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفت.
غلامرضا صنعتگر در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید این خبر اظهار داشت: حول و حوش ساعت ۲: ۳۰ تا ۳ صبح روز چهارشنبه سوم خرداد ماه مورد سوءقصد قرار گرفتم كه منجر به جراحت هایی در ناحیه سر شد.
۴ خرداد: دومین جایزه موسیقی جهانی آسیا (Asian world music Award ) توسط مركز موسیقی جهان در كره جنوبی (World Music center) به حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده مطرح كشورمان تعلق گرفت.
این بنیاد كه با عنوان مركز موسیقی جهان فعالیت می كند هر ۲ سال یك بار طی مراسمی از هنرمندانی كه سبب ارتباط كشورشان با دیگر نقاط جهان بخصوص كشورهای آسیایی شده اند، تقدیر می نماید.
۸ خرداد: اركستر سمفونیك تهران به رهبری سهراب كاشف در آستانه بیست و هشتمین سالگرد ارتحال ملكوتی حضرت امام خمینی (ره) دوشنبه شب هشتم خرداد ماه در حضور تعدادی از اعضای خانواده امام راحل و مسئولان دولتی همچون فاطمه طباطبایی همسر یادگار امام مرحوم حاج سید احمد خمینی، معصومه ابتكار معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست، علی مرادخانی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اكبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی و تعدادی دیگر از مسئولان از سمفونی «روح الله» به آهنگسازی شاهین فرهت در تالار وحدت رونمایی نمود.
سمفونی «روح الله» با همكاری معاونت فرهنگی هنری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد فرهنگی هنری رودكی اجرا شد.
۹ خرداد: معاون اجرایی انجمن موسیقی ایران از ثبت ۳۳ شعبه این انجمن به تفكیك هر استان به منظور تثبیت شخصیت حقوقی مستقل در اداره كل ثبت شركت ها و مؤسسات غیر تجاری اطلاع داد.
رضا دادویی معاون اجرایی انجمن موسیقی ایران اظهار داشت: انجمن موسیقی ایرانی در جهت هویت بخشی بیشتر به شعب استانی و تامین زیرساخت های لازم در عرصه موسیقی و نظر به ضرورت تأمین اهداف پیش بینی شده در اساسنامه انجمن موسیقی ایران درباره پشتیبانی از هنرمندان و تولیدات هنری موسیقایی سراسر كشور و البته توجه به ضرورت تمركززدایی درباره برنامه ریزی برای فعالیت های موسیقایی در سراسر كشور، برای اولین بار اقدام به ثبت رسمی شعب خود به صورت تفكیكی و مجزا در اداره كل ثبت شركت ها و مؤسسات غیر تجاری كرده است.
۱۰ خرداد: معاون سیما درباره پخش ربنای شجریان بیان كرد كه اگر ابراز احترام به انقلاب، مردم و حاكمیت از سوی شجریان وجود داشته باشد برای پخش ربنا مشكلی وجود ندارد.
مرتضی میرباقری در حاشیه بازدید از سریال «پنچری» و در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره پخش ربنا در ماه رمضان توضیح داد: برنامه های مذهبی در روزهای ماه مبارك رمضان در اوقات سحرگاهی، افطار و... شامل ادعیه، تلاوت، قرآن و سخنرانی همیشه طراحی شده و پیش می رود همینطور انواع ربنا ویژه این ماه تولید شده كه پخش می گردد.
۱۲ خرداد: بهروز وجدانی پژوهشگر موسیقی و عضو هیات علمی پژوهشكده میراث فرهنگی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی هایی كه از چندی قبل به همت پژوهشكده مردم شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفت بنابر این است كه در آینده ای نزدیك «اطلس مردم نگاری» در ۲ بخش نرم افزار و محتوا تهیه شود كه هم اكنون برنامه ریزی ها برای تدوین اطلس در چهار بخش شروع شده است. بر این اساس در بخش استانی «اطلس مردم نگارگری سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی» و در بخش موضوعی «اطلس نوروز، یلدا، و طب سنتی» بعنوان فاز اول تعریف شده است. آنچه كه بنده در بخش خراسان رضوی پیگیری آن را انجام داده ام در بخش موسیقی مقامی خراسان بوده كه ما آن را بعنوان میراث ناملموس مورد توجه قرار داده و از تمامی موسیقی مقامی خراسان مستندسازی كردیم.
۱۳ خرداد: مراتب ثبت «شیوه نوازندگی استاد شیرمحمد اسپندار» و ۱۳ میراث ناملموس دیگر چهارشنبه ۱۰ خرداد، در نامه ای ازسوی رئیس سازمان میراث فرهنگی به استاندار سیستان و بلوچستان ابلاغ گردید.
در نامه زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خطاب به علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان مراتب ثبت «شیوه نوازندگی استاد شیرمحمد اسپندار» ابلاغ گردید.
۱۹ خرداد: مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی در پاسخ به حاشیه های استعفای خود از این سمت توضیحاتی را ارائه داد.
علی اكبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی بیان كرد: مدتی است استعفای خویش را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه دادم و منتظر پاسخ هستم تا اعلام نهایی شود.
وی درباره دلایل استعفای خود از این سمت عنوان كرد: با عنایت به اینكه بنده به صورت قانونی و رسمی كارمند سازمان اسناد و كتابخانه ملی هستم و قانونا بیش از سه سال نمی توانم در نهاد دیگری ماموریت داشته باشم از این جهت استعفای خویش را تقدیم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كردم.
استعفای مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودكی در حالی بود كه چند روز بعد شهرداد روحانی رهبر اركستر سمفونیك تهران و فریدون شهبازیان رهبر اركستر ملی در نامه هایی جداگانه خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستار ابقای صفی پور در این سمت شدند.
۱۹ خرداد: دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال انتشار قطعه «كبیر» به خوانندگی بنیامین بهادری خواننده موسیقی پاپ اطلاعیه ای را منتشر نمود.
در متن این اطلاعیه آمده بود: «در پی انتشار قطعه كبیر كه توسط آقای بنیامین بهادری اجرا و در فضای مجازی انتشار یافته است، بعضی از مردم و دست اندركاران حوزه موسیقی از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد چگونگی انتشار آن سؤالاتی داشتند كه بدین وسیله به اطلاع می رساند اثر یادشده در خارج از كشور تهیه و منتشر گردیده و هیچگونه مجوز انتشار از مراجع قانونی ندارد.»
البته پس از انتشار این اطلاعیه، بنیامین بهادری كه در آن ایام در كشور آمریكا حضور داشت طی یك كنفرانس آنلاین خبری پیرامون حاشیه های پیش آمده برای قطعه «كبیر» كه برگرفته از دعای جوشن كبیر انتشار یافته بود، توضیحاتی را ارائه داد.
۲۳ خرداد: محسن شریفیان سرپرست گروه موسیقی «لیان» بوشهر و نوازنده مطرح نی انبان دیپلم افتخار و نشان هنری فستیوال جهانی نی انبان كشور اسپانیان را برای تامین هزینه های درمان موسی كمالی نوازنده جنوبی ساز «جهله» به حراج گذاشت.
شریفیان درباره این اقدام خود توضیح داده بود «می خواهم این نشان، نشانه ای برای قدردانی از دستان هنرمند هرمزگانی، موسی كمالی، سازنده و نوازنده ساز محلی بندرعباسی باشد كه متاسفانه این روزها با بیماری و درد همنوا شده است و سازش، كوك نیست! هزینه درمانی پیش بینی شده، ۲۵ میلیون تومان است. هرچند می دانم این مدال ارزش مالی ندارد ولی آن را همین جا به حراج می گذارم و درآمد حاصل از آن را با هزاران آرزوی سلامتی و روزهای روشن و تسریع پروسه درمانی برای ایشان، تقدیم خواهم كرد. بازهم با همت و خیرخواهی مردم هنردوست و قدرشناس و هنرمندان متعهد اتفاق های خوبی رقم خواهد خورد.
۲۴ خرداد: سند استراتژیك بنیاد فرهنگی هنری رودكی با تشریح ماموریت ها و ترسیم چشم انداز این مجموعه منتشر گردید.
علی اكبر صفی پور مدیرعامل بنیاد رودكی كه چندی قبل استعفای خویش را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه داده بود در پیشگفتار این سند، آن را حاصل ۶ ماه بحث و گفتگو عنوان كرده و افزوده بود: بنیاد فرهنگی هنری رودكی بعنوان نهاد عمومی غیر دولتی از نظر جایگاه قانونی، حمایت های دولتی، هنرمندان فعال در این مجموعه و امكاناتی كه در اختیار دارد از موقعیت ممتازی برخوردار می باشد اما تابحال به آنچه شایسته نام این بنیاد است دست پیدا نكرده است.
مدیرعامل بنیاد رودكی تاكید كرده كه این مجموعه نتوانسته آنچنان كه باید به خدمت رسانی بپردازد و دلیل این امر هم نداشتن استراتژی و سند چشم انداز است.
اجرای گروه موسیقی «آوای رود» درشهر بیلفیلد آلمان، رونمایی از آلبوم «دوران عشق» به آهنگسازی جمشید صفرزاده و خوانندگی سالار عقیلی، برگزاری كنسرت اركستر فیلارمونیك ایران به رهبری آرش گوران در تالار وحدت، برگزاری پنجمین جلسه اولین مجمع سالانه انجمن موسیقی ایران، برگزاری كنسرت پشنگ كامكار در تالار وحدت، خوانندگی حامد بهداد و علیرضا عصار در تازه ترین كنسرت گروه «داركوب»، برگزاری نخستین نشست «شنیدار» پروژه «ایرانه خانم» به مدیریت و آهنگسازی پیمان سطانی، انتشار آلبوم موسیقی «لیپار» با بازخوانی آثار استاد ملا كمالان به همت مركز موسیقی حوزه هنری، انتشار آلبوم «فروغ» به آهنگسازی سامان صمیمی و خوانندگی علیرضا قربانی، انتشار آلبوم موسیقی «از نهان تا بیكران» به آهنگسازی و نوازندگی نیلوفر محبی، انتشار آلبوم «باغ بی برگی» به آهنگسازی كارن كیهانی، انتشار قطعه موسیقایی «عاشق مبارزه با اسرائیل» همزمان با فرا رسیدن روز جهانی قدس به خوانندگی محسن توسلی، برگزاری دهمین نشست تخصصی آموزشی «آیین آواز» از مهم ترین رویدادهای موسیقی در خرداد ۹۶ بودند.ادامه دارد...
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب