ArtKit کیت هنری
از مقابل خانه هنرمندان؛

هنرمندان بابک برزویه را تا خانه ابدی بدرقه کردند

هنرمندان بابک برزویه را تا خانه ابدی بدرقه کردند به گزارش کیت هنری، آیین وداع با پیکر زنده یاد بابک برزویه عکاس سینما و مطبوعات با حضور خانواده او و جمع کثیری چهره های فرهنگی و هنری و مردم در مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار گردید.



به گزارش کیت هنری به نقل از مهر به نقل ازروابط عمومی خانه هنرمندان ایران، آیین بدرقه پیکر زنده یاد بابک برزویه عکاس سینما و مطبوعات بامداد امروز جمعه ۲۸ مرداد مقابل خانه هنرمندان ایران برگزار گردید.
در ابتدای این مراسم مرتضی یراق بافان به قرائت آیاتی از قرآن کریم پرداخت.
در ادامه کامران ملکی اظهار داشت: روز گذشته روز جهانی عکاسی بود و ما امروز با بابک برزویه که عاشق عکاسی سینما و هنر بود، وداع می نماییم. او دوست صادق، یار بامعرفت و انسانی شریف و نجیب بود و حق بزرگی بر گردن هنرمندان و چهره های فرهنگی کشور داشت. با قاب هایی که می گرفت هنرمندان را ثبت و ضبط می کرد و به واسطه تصاویر او خیلی از هنرمندان جاودانه شدند. مدیران فرهنگی و همکاران زیادی در جمع ما حضور دارند. بابک حضور گسترده ای در نهادها و مراکز متعدد داشت. امروز هنرمندان زیادی به قطعه هنرمندان می آیند تا از او بابت قاب هایی که ثبت کرد، تشکر کنند. او دوستان خوبی داشت چون خودش خوب بود. لبخند از چهره اش هیچگاه محو نمی شد. از دوستان نزدیک او مدیری است که همیشه از توانایی های بابک در سمت هایی که بود، استفاده می کرد.
ملکی در ادامه از علیرضا تابش مدیر فرهنگی دعوت به سخنرانی کرد.
امید و زیبایی و سرزندگی را نشر می داد
تابش بیان نمود: فقدان برادر و دوست عزیزم را به همه شما و خانواده هنر و عزیزانش تسلیت می گویم. ناباورانه پیکر عزیز بابک برزویه را بدرقه می نماییم و این روز مقارن با روز جهانی عکاسی است و عاشقانه او، دوربین بود و عکس و دقتش در عکاسی زبانزد همه. او تنها ۵۳ سال فرصت زیست یافت و هنرمندانه و مسئولانه زیست.
وی در ادامه این شعر امیرهوشنگ ابتهاج را خواند: زندگی زیباست ای زیبا پسند…زنده اندیشان به زیبایی رسند… آنقدر زیباست این بی بازگشت… کز برایش میتوان از جان گذشت… در این مجال بعنوان یکی از دوستان بابک به چند نکته بارز که از او آموختم، اشاره می کنم. بابک عمل به اخلاق را یک وظیفه نمی دانست بلکه در اندیشه دیگران بودن جز صفاتش بود. روحیه باز و متکثری داشت و بنا بر این در این جمع از هر سابقه و صنفی حضور یافته اند. به خانواده اش بها می داد. به این که پریا و بردیا فرزندانش از کودکی کتابخوان بوده اند، افتخار می کرد. به رقم تراکم فعالیت خبری و آموزشی از مسئولیت اجتماعی شانه خالی نمی کرد و در بحران های سیل و زلزله و… کنار مردم بود. تقویم و زمان برایش اهمیت داشت و یادآوری تولد چهره های هنری کشور در صفحات اجتماعی او برون داد همین روحیه اش بود، اهل تکبر نبود و با شیرینی همیشگی اش لبخند بر لب همه می نشاند. در تبلیغات و خبر منشا اتفاقات زیادی شد برای معرفی شکوه و زیبایی ایران در چارچوب هنر تلاش می کرد. با این که می توانست در آژانس های خبری دنیا کار کند در ایران ماند. همواره یادگیرنده و آموزش دهنده بود. در لحظات ضروری خود هم اهل مشورت گرفتن بود. خستگی ناپذیر بود و بیماری او را از تک و تا نیانداخت و با برگزاری تورهای آموزشی در شهرهای مختلف به علاقه مندان هنر عکاسی توجه داشت و دعای خیر اهل هنر وسانه در مدت کما بودنش همراهی اش کرد.
وی در انتها اظهار داشت: چه حیف که خبر رفتنش این روزها در رسانه پیچیده و بر بیلبوردها، رنگی به جا گذاشته است. امید و زیبایی و سرزندگی را نشر می داد و زودهنگام با کارنامه ای درخشان دارفانی را وداع گفت.
مجالی که سبب شد بابک برزویه آرام آرام سفر کند
در ادامه امیر عابدی عکاس و از دوستان نزدیک بابک برزویه روی سن آمد و در رابطه با این هنرمند فقید اظهار داشت: از بابک گفتن خیلی سخت است. بیشتر تصور می کردم او روزی از من بگوید. به مناسبت روز اهل قلم مراسمی در موزه سینما بود و من به نمایندگی لوحی را برای بزرگداشت بابک گرفتم اما هنوز نتوانستم لوح را به خانواده او بدهم چونکه دستانم می لرزید. آنچه برای بابک رخ داد امکان دارد برای همه ما رخ بدهد. تعریف های مختلفی میتوان از او کرد، بابک پرشور و همیشه حاضر و همیشه خندان و حتی شاید یکدنده بود؛ بر آنچه بدان اعتقاد داشت.
وی اضافه کرد: دوستی ما همیشه پایدار بود و سر سوزنی از آن کاسته نشد. به نظرم آنچه در هفت ماه اخیر بر او گذشت، برایش یک مجال بود. چشم های وی در هنگام کما باز بود اما هیچ جا را نمی دید و فکر می کردم انگار دوربینی است که در آن فیلم ندارد. این مجالی برای بابک بود تا آرام آرام از دنیا سفر کند چونکه او نمی توانست به سادگی چشم بر این دنیا ببندد. همه ما هر بامداد به دیدن تصاویر او از منظره های زیب عادت داشتیم. به نظرم وی در گوشه ای از این جمع الان دوربین به دست ایستاده است و دارد ما را ثبت می کند. وی در همه صنوف در رابطه با عکاسی حضورداشت و این نشان دهنده مسئولیت پذیری او بود. اما امروز ما به امنیت شغلی بیشتر از هر چیز دیگری نیاز داریم. امیدوارم تجربه بابک سبب شود دوستان تصمیم گیرنده بیشتر به هنرمندان فکر کنند. چاره رسیدن به امنیت شغلی و بیمه بیکاری برای هنرمندان بسیار ساده است و ما می توانیم مشورت دهیم.
در ادامه کامران ملکی که اجرای مراسم را برعهده داشت، به همراهی بابک برزویه و زنده یاد فرشته طائرپور در پروژه های مختلف اشاره نمود و اظهار داشت: می دانم فرشته طائر پور امروز به بابک خوشامد خواهد گفت.
بابک خرم کار
در ادامه سیف اله صمدیان عکاس و فیلمبردار باسابقه سینما روی سن آمد و اظهار داشت: این هولناک ترین جایگاه برای من است که در این مراسم در رابطه با بابک صحبت کنم. او برای من «بابک خرم کار» بود. در زمانه ای که نسل او به جایگاه اصلی خود نرسیده اند و به خاطر سیاست زدگی های مفرط انگیزه ای هم نداشتند او همه این محدودیت ها را کنار زد و فکر نمی کنم کسی از دوستان او وقتی می دیدش او را بیکار دیده باشد. بابک غر زدن ها و تنبلی ها را کنار زد. در دهه ۷۰ قرار بود عکس فیلم «سفر به چزابه» را پشت جلد مجله ای کار نماییم که او به دفتر ما آمد و تصاویری را که برگزیده جشنواره شده بود به ما داد و دوستی ما تا امروز ادامه یافت. پدر بزرگوار او از استثنایی ترین تجربه های پدرانه را در ایام بیماری بابک گذراند و ارتباط ما با بابک در این ایام به واسطه امیر عابدی بود و به ما گزارش هایی از وضعیت او می داد. اگر عرصه های کاری بابک را مرور نماییم از فردا جور دیگری به جامعه نگاه خواهیم کرد.
خداحافظ رفیق
مهدی آشنا رئیس انجمن عکاسان خانه تئاتر هم در ادامه اظهار داشت: سلام بابک جان. هر بار که ملاقاتی داشتیم فقط یک تصویر ثابت از تو به من سلام می کرد؛ چشمانی مصمم و آبی و صدایی پر از انرژی. این که چقدر کارت را دوست داشتی و داشتند بماند برای بعد و تو همیشه از کار و پروژه های ناتمام صحبت می کردی و با صدای تکه تکه ما را نگران می کردی و وقتی صدایت ملایم می شد خیالمان راحت می شد. باید بگویم جایت همیشه بین ما خالی است و دلتنگ خنده هایت خواهیم شد. اما آنقدر غمگینم از نداشتنت که حوصله ام نیست تا بیشتر برایت بنویسم، می نویسم اما تا فراموش نکنم که از امروز جای خالی تو مصیبت دردناکی برای ماست. خداحافظ رفیق.
هنر بابک برزویه جایگزین مرگ جسمانی اش شد
افشین شاهرودی عضو شورایعالی خانه هنرمندان ایران و عضو انجمن عکاسان ایران هم در ادامه اظهار داشت: فکر نمی کردیم روزی در مراسم وداع با بابک شرکت نماییم و سیف اله صمدیان چه درست گفت این هولناک ترین اتفاق برای ماست. دو روز است گویی خواب می بینم و هرچه فکر کردم چه بگویم چیزی به ذهنم نرسید. دشوار می باشد از کسی حرف بزنیم که در انجمن عکاسان هر بار به مشکلی برمی خوردیم او را گره گشا می دیدیم. بزرگ ترین هراس بشر در همه تاریخ مواجهه با مرگ بوده است و ما سه وسیله در ارتباط با این موقعیت محتوم در اختیار داریم که علم، هنر و دین است. علم سبب می شود مرگ را به تعویق بیاندازیم، دین سبب می شود تا آرامشی از رو به رو شدن با آن بیابیم. هنر هم جایگزینی برای مرگ جسمانی انسان است.
همراهی با بابک تا پایانی ترین ایستگاه قطار زندگی
در ادامه سیدغلامرضا کاظمی دینان مدیر فرهنگی در رابطه با زنده یاد برزویه اظهار داشت: عجب رسمی است رسم زمانه…من برای بابک برزویه گریه نمی کنم او از زندگی لذت برد و زیبا زندگی کرد. از آدمیت عبور کرد و به انسانیت رسید. انسان کاملی بود که همه رفتارش در راه خدمت بود. یک مرتبه اخم نداشت و همیشه لبخند زیبایی همراه خود داشت. یکبار به من اظهار داشت: رفیق من بنده ای هستم که خدا آفریده تا به هیچکس بدی نکنم و کسی را نرنجانم. بعضی از استادان روابط عمومی به من گفتند او از هیچ کس کینه نداشت. شوخ طبع و بخشنده و مهربان بود. چقدر خوب است در قطار زندگی کسی باشیم که دیگران دوست داشته باشند تا پایانی ترین ایستگاه همراهشان باشیم و بابک این چنین بود.
بابک برزویه عشق عجیبی به کارش داشت
در ادامه پیام پوران درخشنده که در ایران حضور نداشت و برای بابک برزویه نوشته بود، قرائت شد. متن این پیام به شرح زیر است:
«بابک برزویه عشق عجیبی به کارش داشت و مدام درگیر ایده ای جدید بود. همیشه با آمدن سر صحنه لبخند را بر فضا جاری می کرد و شکار لحظه ای از بازی هایی را که بعدها تصاویر ماندگاری می شدند، به ما نشان می داد.»
شاخه نورسته بهار بود
احترام برومند هم در مراسم اظهار داشت: بابک مثل شاخه نورسته بهاری شکننده و رفیق و یار و همراه بود. سالهای زیادی است که او را می شناسم اما در هشت سال گذشته همیشه همراه من بود. وقتی نبود که نیاز داشته باشم و او نباشد. حقیقت اینست که هنرمند پس از نبود جسمانی تکثیر می شود و با آثارش زنده می ماند. این فقدان را هیچگاه فراموش نمی نماییم، بابک عزیز خدا نگهدارت باشد و روحت شاد.
دلمان برایت تنگ می شود
مرتضی رنجبران روزنامه نگار و از دوستان نزدیک برزویه هم اظهار داشت: خاطرات بابک تمام نمی گردد. به بابک برزویه می گویم که می دانم اینجا هستی و دوربین به دست داری. دلمان برای تو تنگ می شود و تو را که یک وطن پرست حقیقی بودی هیچگاه فراموش نمی نماییم. دلت برای فرهنگ و هنر ایران همیشه می تپید و امیدواریم یادت همیشه مانا باشد.
آرش برزویه برادر بابک برزویه هم به نمایندگی از خانواده او اظهار داشت: من از سوی فرزین برزویه پدرم و برادر و خواهر بابک و خودم و فرزندان و همسر بابک تشکر خودم را از شما و دست اندرکاران این مراسم باشکوه اعلام می کنم. خاطرات زیادی از او دارم. ۲۰ سال قبل عکسی از بابک در جشنواره ای اسپانیایی برگزیده شده بود و توانست در مدت کوتاهی ویزا بگیرد و من با تعجب به او گفتم آیا می توانی تنها در این سفر از پس زبان اسپانیایی بربیایی و وی خاطرنشان کرد مهم اینست به نمایندگی از هنر ایران در این مراسم حضور داشته باشم و نام ایران در مراسم بهتر منعکس شود. او برادر مهربان و کوشایی بود و دلسوزی زیادی داشت و به همه کمک می کرد. عاشق عکاسی و سینما بود و برای آن تلاش زیادی کرد. او به سبب سکته مغزی هشت ماه اخیر مشکلات زیادی داشت و متاسفانه تقدیرش بر این بود که بار سفر ببندد.
در آخر قابی با حضور اعضای خانواده بابک برزویه کنار پیکر او به ثبت رسید.
در آخر نماز میت بر پیکربرزویه توسط حجت الاسلام و المسلمین حشمتی قرائت شد و پیکر زنده یاد برزویه با همراهی حاضران راهی قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) شد.
حضور گسترده عکاسان و همکاران این هنرمند فقید از نکات شایان ذکر این مراسم بود.
لازم به ذکر است در این مراسم اعلام گردید آیین روز تولد بابک برزویه روز ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ در خانه هنرمندان ایران انجام خواهد شد.
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه هنرمندان ایران، سید مجید پور احمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، مجید رجبی معمار، عباس سجادی، سیامک انصاری، هانا کامکار، یونس شکرخواه، کوروش سلیمانی، کیوان کثیریان، آسیه مزینانی، رائد فرید زاده، الهام پاوه نژاد، حسن شجاعی، مجید ناگهی، مسعود سلامی، مجید توکلی، مازیار شیخ محبوبی، لیلا رنگرزان، مرتضی رزاق کریمی، بابک چمن آرا، حسن غفاری، علی لک پوریان، اردشیر شلیله، عدنان شاه طلایی، علیرضا شجاع نوری، امیرشهاب رضویان، مریم دوستی، مسلم برزگر زاده، جواد افشین نژاد، محمد فرنود، علی نیک رفتار، سیدرسول صادقی، مهوش وقاری و… از دیگر چهره های حاضر در این مراسم بودند.


منبع:

1401/05/29
10:41:46
5.0 / 5
316
تگهای خبر: آموزش , بازی , تئاتر , تصویر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری