ArtKit کیت هنری
یك شاعر آئینی:

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می شود

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می شود به گزارش کیت هنری خراسان رضوی یک شاعر آئینی اظهار داشت: ترویج شعر علوی منجر می شود فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه اشاعه پیدا کند.


حجت الاسلام سید حسن مبارز در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با شعر علوی و خاصیت های آن اظهار نمود: بطور معمول اشعاری که در ساحت آستان مقدس اهل بیت(ع) سروده می شود، متناسب با اسامی بزرگوارانی که اشعار درباب آنها سروده می شود، نام گذاری می شود تا به صورتی طبقه بندی و موضوع بندی ایجاد شود. از نمونه های این اشعار می توان به شعر علوی، شعر فاطمی، شعر عاشورایی توحیدی، شعر انتظار و... اشاره نمود.
وی با اعلان اینکه شعر علوی پیشینه بسیار گسترده ای در تاریخ ما دارد، اضافه کرد: از همین رو کتاب جمع آوری شده اشعار علوی تحت عنوان «علی نامه» با مقدمه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی انتشار یافته است. این کتاب این نظریه که اسلام با شمشیر به این سرزمین آمده را ابطال می کند برای اینکه شعر علوی یا علی نامه در زمانه ای که در بخش هایی مانند نیشابور، خراسان و... تعداد شیعیان عمدتاً کمتر بوده، با عشق و ارادت سروده شده است. بدین سبب این مساله نشانگر این است که محبت به اهل بیت(ع) از گذشته وجود داشته و اشعار علوی نه بر حسب اجبار و الزام بلکه از روی ارادت و علاقه سروده شده است.
آنگونه که شایسته است، به موضوع غدیر در شعر پرداخته نشده است
این شاعر آیینی اشاره کرد: بدین سبب شعر علوی به مجموعه اشعاری گفته می شود که درباره خاصیت ها، مقام، منزلت و فضیلت امام علی(ع) سروده می شود که در ضمن آن گاهی موضوعات ولادت و شهادت ایشان نیز بیان می شود. شعر علوی هیچگونه محدودیتی از نظر قالب شعری ندارد و در تمام قالب ها سروده می شود اما علی نامه، خاوران نامه و... در قالب مثنوی و منظومه های بلند سروده شده است. با این وجود در دوره معاصر نیز اشعاری در قالب غزل، نیمایی، سپید، رباعی و... درباب امیرالمومنین(ع) سروده شده است.
مبارز اشاره کرد: با توجه به این که آنگونه که شایسته و بایسته است، به موضوع غدیر خم در شعر پرداخته نشده، لازم است که شعر علوی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
پس از انقلاب کارهای خوبی از نظر جمع آوری اشعار علوی صورت گرفته
وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی کارهای خوبی از نظر جمع آوری اشعار علوی انجام و دانشنامه هایی درباب امام علی(ع) نوشته شده است اما بنظر می رسد هنوز در ابتدای راه هستیم و راه طولانی و گسترده ای پیش روی ما قرار دارد.
این شاعر آئینی درباب ظرفیت های موجود در شعر علوی اشاره کرد: شعر علوی حول شخصیت امیرالمومنین(ع) سروده می شود و حضرت جامع فضائل، سجایا و کرامت های اخلاقی است. به عنوان مثال عدالت حضرت علی(ع)، مطالبه گری حق، ساده زیستی حضرت و تلاش و کوشش ایشان در امتداد احقاق حق از مطالبی است که در سرودن شعر می تواند مورد توجه قرار گیرد. بدین سبب پرداختن به شعر علوی فقط پرداختن به شخص امام علی(ع) نیست بلکه فضیلت های اخلاقی و انسانی ایشان را نیز شامل می شود. ترویج شعر علوی منجر به این می شود که فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه ترویج پیدا کند.
در شعر علوی فقط به سلوک و سیره حضرت اکتفا نکنیم
مبارز با اشاره به لطمه هایی که ممکنست در شعر علوی وجود داشته باشد، عنوان کرد: این که در شعر علوی تنها به مضامینی مانند خاصیت های فردی بدون توجه به سلوک و سیره حضرت اکتفا نماییم، همچون لطمه های این حوزه محسوب می شود. به عنوان مثال اگر تنها قدرت حضرت علی(ع) را بیان نماییم، صحیح نیست و لازم است ضمن پرداختن به قدرت حضرت علی(ع) که در امتداد احقاق حق استفاده می شد، به عطوفت، مهربانی ایشان با یتیمان و... نیز اشاره شود.
وی افزود: پرداختن به یک پس از ابعاد شخصیتی حضرت به صورتی نادیده گرفتن سایر ابعاد وجودی و شخصیتی حضرت است؛ پس بایستی تمام ابعاد شخصیتی ایشان مورد توجه قرار گیرد.




منبع:

1401/05/01
10:43:13
5.0 / 5
309
تگهای خبر: كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری