ArtKit کیت هنری
وقتی عكس از خبر پیشی می گیرد

نقش عكس در حمله تروریستی اهواز

نقش عكس در حمله تروریستی اهواز كیت هنری: یك پیشكسوت عكاسی اعتقاد دارد، وجود تكنولوژی سرعت انتشار اخبار را افزایش داده است و فرقی ندارد فرد حرفه ای یا غیرحرفه ای آن را ثبت كرده باشد، در هر صورت یك خبر منتشر می گردد. در گذشته ممكن بود خبری منتشر نشود، اما امروز این گونه نیست و نمی توان هیچ چیز را كتمان كرد.


محسن شاندیز در گفت وگو با ایسنا، درباره نقش عكس و نخستین تصاویری كه از حوادث منتشر و مخابره می شود، توضیح داد: به علت تكنولوژی كه امروزه شاهد آن هستیم، عكس خیلی جلوتر از خبر منتشر می گردد. امروزه شكل عكاسی متفاوت از گذشته است.
او افزود: عكاسانی كه امروز كار خبری را انجام می دهند، خصوصیت های استفاده از تكنولوژی و سرعت عمل لازم برای این كار را دارند. تكنولوژی، این امكان را در اختیار عكاس گذاشته است تا در هر اتفاقی از یك بازی فوتبال گرفته تا یك حادثه تروریستی عكس را مخابره كنند.
این عكاس پیشكسوت كه نشان درجه یك هنری هم دارد، اضافه كرد: از طرفی تلفن های همراه شرایطی را به وجود آورده كه هر كسی می تواند تصویری كه در هر فضایی اتفاق می افتد را ثبت و منتشر كند. مهم این است كه یك خبر در كمترین زمان همه جا منتشر می گردد و همه آگاه می شویم. تصویر، گویایی دیگری دارد كه آن را می تواند یك عكاس خبرنگار یا یك شهروند خبرنگار ثبت كند.




شاندیز با اشاره به اینكه امروزه ابزار نقش مهمی در عكاسی دارد، اظهار داشت: اما كسی كه در این حوزه حرفه ای است بهتر و سریع تر می تواند از ابزار تكنولوژی بهره ببرد. امروزه نمی توان عكس را نادیده گرفت. در ثانیه میلیون ها عكس در وقایعی كه در سراسر دنیا اتفاق می افتد گرفته می گردد و امكان دارد در همه ی جای دنیا افراد حرفه ای در این حوزه حضور نداشته باشند.
او درباره تشخیص تصویر واقعی از غیر واقعی در شبكه های اجتماعی هم اظهار نمود: اگر یك عكس را از یك خبرنگار حرفه ای ببینیم آن را باور می نماییم. مخاطبان باور دارند افراد حرفه ای كه در رسانه های معتبر كار می كنند تصاویر اصل را منتشر می كنند، ازاین رو واقعیت را می پذیرند. وقتی افراد حرفه ای در یك برنامه رسمی حضور دارند دلیلی ندارد به عكسی كه او ثبت كرده است، شك نماییم.



این عكاس پیشكسوت درباره اینكه در خیلی از مواقع مانع كار عكاسان خبری می شوند و اینكه آیا این مورد به انتشار درست وقایع خللی وارد نمی كند؟ هم توضیح داد: امكان دارد این اتفاق در كسری از ثانیه رخ دهد. بعضی از افراد هستند كه شاید یك مبحث اصلا به آنها هم ربطی نداشته باشد و از این عمل جلوگیری می كنند. در سال های گذشته وقتی می خواستیم از كلاغی در خیابان عكس بگیریم، برخی مانع می شدند اما از زمانی كه دوربین های دیجیتالی وارد این عرصه شده و گسترش پیدا كرده اند این مورد هم عادی شده و حساسیت موجود در این زمینه هم كمتر شده است. امروزه با وجود تكنولوژی، دیگر نمی توان هیچ حادثه و خبری را كتمان كرد.
شاندیز درباره ماندگاری یك تصویر در حافظه تاریخی مردم هم بیان كرد: عكس و خبر تاثیر خودش را در همان لحظه می گذارد اما بستگی به كیفیت تصویر آن عكس و خبر دارد كه مردم تا چه اندازه به آن رجوع كنند. عكس هم مثل خبر است و امكان دارد فردا اتفاق مهمتری بیفتد كه خبر روز گذشته را كم رنگ كند اما در هر صورت عكس می ماند. امروزه آنقدر اخبار پشت سر هم اتفاق می افتند كه فرصت صحبت كردن درباره آن از دست می رود. قبل از این وقتی اتفاقی می افتاد مردم مدت ها درباره آن بحث می كردند اما امروزه تعداد خبرها زیاد شده است، نه اینكه خبرهای قبلی فراموش شود اما باید درباره خبرهای جدید صحبت شود و هم اكنون كه داریم با هم صحبت می نماییم، نمی دانیم فردا چه اتفاق جدیدی می افتد.






1397/06/31
13:51:28
5.0 / 5
4548
تگهای خبر: تصویر , رسانه , عكاس , عكس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری