ArtKit کیت هنری

بالشی که برای صدام در بصره مهم بود

بالشی که برای صدام در بصره مهم بود به گزارش کیت هنری صدام حسین طی نامه ای به فرمانده سپاه سوم نوشته بود: امنیت و ثبات بصره بدون خرمشهر درتهدید است.


به گزارش کیت هنری به نقل از ایسنا، عملیات بیت المقدس در روز دهم اردیبهشت ماه در غرب رودخانه کارون و خرمشهر و با رمز عملیات یا علی بن ابی طالب با هدف آزادسازی شهرهای خرمشهر، هویزه و جاده اهواز - خرمشهر؛ خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد و نیز جاده اهواز ـ آبادان از برد توپخانه دشمن و همین طور تامین مرز بین المللی بصورت مشترک توسط نیروهای سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
طی این عملیات ۵۰۳۸ کیلومتر از اراضی اشغالی ازجمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز خرمشهر آزاد شدند.
بهره گیری از انگیزه های ریشه دار دینی و میهنی برای آزادسازی خرمشهر، طراحی مناسب و برنامه ریزی شده، انسجام ارتش و سپاه، سرعت عمل، راه حل عبور از رودخانه، گستردگی منطقه نبرد، تأثیرات منطقه ای و بازتاب جهانی، عواملی هستند که زوایای مختلف نبرد بیت المقدس را نسبت به سایر نبردهای دوران ۸ سال جنگ تحمیلی متمایز می کنند.
مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، مصمم است با تاکید بر آثار و اسناد موجود در این مرکز، هم زمان با سالروز شروع این عملیات غرورآفرین، جلوه های شکوه مقاومت و پایداری این حماسه عظیم را به روایت فرماندهان حاضر در عملیات منتشر کند:

روایت سردار حسین علایی
ارتش بعثی در تهاجم قوای ایران به خرمشهر غافلگیر نشد و برای از دست ندادن خرمشهر، تمام تدابیر و توان خودرا به کار گرفت.
ارتش عراق مطمئن بود که هدف نهایی عملیات بیت المقدس، بازپس گیری خرمشهر است و فرصت کافی برای مستحکم سازی جبهه خرمشهر در اختیار داشت.
عراق علاوه بر اقدامات نظامی، دست به کوشش های زیادی برای بالا بردن روحیه نظامیان خود و افزایش انگیزه آنها برای ماندن در خرمشهر زد.
ارتش عراق در روز دوم خرداد ۱۳۶۱ یعنی یک روز بعد از شروع حمله نهایی رزمندگان اسلام به خرمشهر، اطلاعیه ای بین همه نظامیان عراقی مستقر در این شهر و اطراف آن توزیع کرد.
این اطلاعیه دفاع از خرمشهر و حومه آنرا مانند دفاع از بغداد و حومه آن و دفاع از همه شهرهای عراق خوانده بود.
در این اطلاعیه نوشته شده بود؛ خرمشهر حکم بالشی را دارد که بصره بر آن آرمیده است و اگر خرمشهر به دست نیروهای ایرانی بیفتد، دروازه های نکبت به روی عراق بازخواهد شد.
صدام حسین هم طی نامه ای به فرمانده سپاه سوم نوشته بود: امنیت و ثبات بصره بدون خرمشهر در تهدید است.
چند روز بعد امام خمینی در همین باره فرمودند «آدمی که ملاحظه کردید در آن چیزی که نوشته بود به سران نظامی خودش در شهر خونین شهر، خرمشهر، آن طور سفارش کرده بود که بزنید، بکشید و چه بکنید؛ تا آخر گلوله، تا آخر نفر، این دید که همان نظامی های وی گوش ندادند به او؛ نتوانستند گوش بدهند. اصلاً مجال قرائت این چیزها ر ا به آنها ندادند و فوج فوج تسلیم شدند.»
منبع:
علایی، حسین، تاریخ تحلیلی جنگ ایران و عراق (جلداول)، تهران، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، نشر مرزوبوم، چاپ اول، ۱۳۹۵، صفحه ۴۸۱.




منبع:

1401/02/14
16:19:51
5.0 / 5
1085
تگهای خبر: طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری