ArtKit کیت هنری
سیدضیاء هاشمی با مهر مطرح كرد؛

كمیته تأیید سرمایه گذاران سینما تشكیل گردد، اختلال گران را حذف نماییم

كمیته تأیید سرمایه گذاران سینما تشكیل گردد، اختلال گران را حذف نماییم به گزارش كیت هنری سیدضیاء هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه كنندگان پیشنهاد كرد كمیته ای با حمایت رئیس سازمان سینمایی به منظور تایید سرمایه گذاران و تهیه كنندگان سینما و حذف اختلال گران اقتصادی تشكیل گردد.



سیدضیاء هاشمی دبیر شورای عالی تهیه كنندگان و رئیس جامعه صنفی تهیه كنندگان در گفتگو با خبرنگار مهر در واكنش به تاكید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر ضرورت بازبینی در فرایند احراز صلاحیت تهیه كنندگان سینما اظهار داشت: قبل از هرچیز باید خدا را شاكر باشیم كه وزیر ارشاد مطالبی درباره پول های كثیف بیان كردند، اما نباید فراموش نماییم همه سرمایه هایی كه وارد سینما می شود پول های بادآورده نیست.
وی بیان كرد: امیدواریم سازمان سینمایی با صحبت های اخیر وزیر ارشاد شرایطی را فراهم آورد تا از جانب صنوف سینمایی ستادی جهت شناسایی منابع مالی تهیه كنندگان شكل بگیرد تا از ورود پول های مشكوك جلوگیری شود. این ستاد باید خالی از مدیران و افرادی باشد كه منافعشان درگیر این قبیل پول ها است.
شناسایی تهیه كنندگانی كه بی رویه تولید می كنند
رئیس جامعه صنفی تهیه كنندگان افزود: درحال حاضر صنوف تهیه كنندگان در سینما شامل ۴ تشكل است و به راحتی می توان تهیه كنندگانی كه به صورت بی رویه دست به تولید می زنند را شناسایی كرد و این مهم كه كدام صنف عهده دار عضویت این افراد هستند یا كدام صنف به دنبال چنین سرمایه گذارهایی هستند قابل تشخیص می باشد.
این تهیه كننده سینما تصریح كرد: با عنایت به فعالیت قوه قضاییه و شناسایی اخلالگران اقتصادی، به راحتی می توان فهمید كدام صنوف عهده دار عضویت تهیه كنندگان مخل اقتصادی هستند و مدافعان تهیه كنندگان و سرمایه گذارانی از این دست چه كسانی هستند؛ مدافعانی كه نزدیك به دستگاه های دولتی بوده و هستند.
چرا ما اجازه می دهیم افراد سرمایه دار اما ناآگاه به حوزه فرهنگ وارد سینما شوند؟ این افراد معمولا به صورت قوم و قبیله ای و وابسته به سرمایه، وارد سینما می شوند و درباره فیلمنامه های همكاران ما هم اظهارنظر می كنند!هاشمی اضافه كرد: تا زمانی كه ویژه خواری در سیستم صنفی حاكم است و این گروه از افراد (به دلیل نزدیكی به دستگاه های دولتی) مسئولیت های بزرگی دارند كه حرف اول را می زنند، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
وی با اشاره به اینكه امروز به این علت كه صنوف سینمایی هنوز به صورت واحد فعالیت نمی كنند، شرایط عجیبی در سینما به بوجود آمده است، توضیح داد: متاسفانه بعضی از اعضای تشكل های تهیه كنندگی حامی گروهی از سرمایه گذارانی كه پول های مشكوك داشته و بی رویه هزینه می كنند هستند. این افراد حضور پررنگی هم در صنف دارند. بهتر است به صحبت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجهی دقیق داشته باشیم و در همین راستا ستاد شناسایی با حمایت رئیس سازمان سینمایی تشكیل گردد تا این گروه از تهیه كنندگان و سرمایه گذاران كه معادلات سینمای ایران را به هم زده اند شناسایی و از دایره تهیه و تولید حذف شوند.
این تهیه كننده سینما تاكید دارد: اعضای ستاد باید افرادی باشند كه در مقابل پول های بی حساب وسوسه نشده و از این پول ها برای تولید و پخش آثار استفاده نكرده باشند همینطور از دوستان و هواداران این افراد نبوده و هیچ سنخیتی (فكری و مالی) با آنها نداشته باشند.
هاشمی اظهار داشت: نكته قابل تامل این كه افرادی مایل به حضور در سینما هستند و قصد مشاركت در كارهای سینمایی دارند و بهتر است آنها را به سمت سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت در سینما هدایت نماییم. ما نباید اجازه دهیم تنها راه ورود این افراد به سینما تولید فیلم باشد و با ورود غلط این افراد هزینه ساخت فیلم ها چند برابر شود. مانند اغلب فعالیت های تخصصی دیگر در كشور؛ به صورت مثال سرمایه داران در حوزه نظام پزشكی وارد می شوند و بیمارستان راه اندازی می كنند و حمایت هم می شوند، اما سرمایه دار امكان طبابت در حوزه پزشكی نخواهد داشت.
وی اضافه كرد: چرا ما اجازه می دهیم افراد سرمایه دار اما ناآگاه به حوزه فرهنگ، وارد سینما شوند؟ این افراد معمولا به صورت قوم و قبیله ای و وابسته سرمایه، وارد سینما می شوند و درباره فیلمنامه های همكاران ما هم اظهارنظر می كنند. بعضی از تهیه كنندگان و كارگردانان به این اظهارنظرها تن می دهند كه این از هر خفتی بالاتر است. متاسفانه در شرایط امروز سینما می بینیم افردی كه سال ها در صنف دستفروش، خرده فروش و شاگرد راننده (با احترام به صنوف نامبرده) فعال بوده اند با حمایت بعضی از صنوف در سینما فعال شده اند! این افراد چگونه به چنین سرمایه های افسانه ای دست پیدا كرده اند كه بی رویه آنرا در سینما خرج می كنند؟ معتقدم كسانی كه بی رویه هزینه می كنند برای پولشان زحمت نكشیده اند. صرف پول زحمت كشیده با علم به عدم بازگشت سرمایه، توجیه اقتصادی ندارد.
سازمان سینمایی سنگ اندازان را شناسایی كند
دبیر شورای عالی تهیه كنندگان اظهار داشت: انتظار می رود آقای انتظامی رئیس سازمان سینمایی در این زمینه اقدامات لازم برای یكپارچگی تهیه كنندگان را انجام دهد، سازمان سینمایی با عنایت به جلسات و گزارشات ارائه شده به راحتی می تواند تشكل های صنفی تهیه كنندگان را بررسی كند تا افرادی كه برای ایجاد شرایط مناسب در سینما سنگ اندازی می كنند، مشخص شوند.
رییس جامعه صنفی تهیه كنندگان افزود: در اساسنامه های صنوف سینمایی بندی بعنوان مصاحبه با متقاضی وجود دارد كه می توان جلوی ورود بعضی از افراد در حوزه تهیه كنندگی را گرفت. همینطور می توان افرادی كه معادلات سینمایی را بهم می زنند و عضو یكی از تشكل های تهیه كنندگی هستند، شناسایی و از ادامه حضورشان اجتناب كرد.
معتقدم رئیس سازمان سینمایی شرایطی فراهم آورد تا كسانی كه در سینما موثرند و به هیچ یك از افراد با پول های ناسالم نزدیك نیستند، كمیته ای را تشكیل دهند تا در آن كمیته سرمایه گذاری افراد مورد تایید قرار گیردهاشمی در پاسخ به این پرسش كه مرجع مشتركی جهت بررسی ورود تهیه كنندگان به سینما و یا روند فعالیت آنها وجود دارد یا خیر اظهار داشت: شورای ۵ نفره برای صدور پروانه تهیه كنندگی تنها برای ورود تهیه كنندگان در نظر گرفته شده است، اما پس از اینكه تهیه كننده موردنظر وارد كدام تشكل می شود و چه فعالیتی انجام می دهد، مورد بررسی قرار نمی گیرد و این شورا هم نمی تواند به آن ورود پیدا كند. البته سازمان سینمایی مدتی است اعلام نموده پروانه تهیه كنندگان اول را بدون توجه به ظرفیت صادر كنند.
وی افزود: تاكید می كنم كه هم اكنون تنها مشكل سینما، ورود تهیه كنندگان جدید نیست، چونكه پول های باد آورده امكان دارد از جانب تهیه كنندگان باسابقه وارد سینما شود. ورود این نوع پول ها، سینما را از تعادل خارج كرده و این مسئله به معنای یك فساد كامل است و متاسفانه هیچ مرجعی برای رسیدگی و بررسی فعالیت های تهیه كنندگان وجود ندارد. باید بررسی شود سرمایه گذارهایی كه پول های ناسالم وارد سینما می كنند چه كسانی هستند چون كه این سرمایه گذاران و هم تهیه كنندگانی كه اجازه ورود این پول ها را می دهند برای سینما خطرناك هستند.
هاشمی بیان كرد: سینمایی كه تنها در سال گذشته، بیشتر از ۲۵۰ میلیارد تومان درآمد داشته، چند سال است مورد تهاجم برخی سرمایه گذاران با پول های مشكوك قرار گرفته است كه این پول ها جز صدمه چیزی برای سینما نداشته و ندارد. سینما سال ها است كه روی پای خودش فعالیت نموده و این پول ها جز نابودی سینما ثمره ای ندارند. گرفتن پول بیش از اندازه از سرمایه گذارانی كه قصد شهرت طلبی ندارند جایز نیست و جز نابودی سینما چیز دیگری عاید سینما نمی نماید. تهیه كنندگانی كه با این پول ها فیلم می سازند و اظهارنظر درباره سینما می كنند بدانند كه تنها نباید موقعیتی كه در آن قرار گرفتند را ببینند با استفاده از این پول ها و هزینه كرد بی رویه در سینما این هنر صنعت را از تعادل خارج كرده و نابود می كنند.
شرط تأثیرگذاری كمیته تأیید سرمایه گذاران
تهیه كننده «شوكران» تصریح كرد: معتقدم رئیس سازمان سینمایی شرایطی فراهم آورد تا كسانی كه در سینما موثرند و به هیچ یك از افراد با پول های ناسالم نزدیك نیستند، كمیته ای را تشكیل دهند تا در آن كمیته سرمایه گذاری افراد مورد تایید قرار گیرد، تاكید می كنم كه اعضای این كمیته نباید منافعی مشترك با این افراد در هر زمینه ای (تولید و توزیع) داشته باشند در غیر این صورت تشكیل ستاد نمی تواند چندان تأثیرگذار باشد. با تشكیل ستاد به راحتی می توان مشكلات موردنظر را مورد بررسی قرار داد و آنرا برطرف كرد.
وی بیان كرد: دولت به هر ترتیب شده باید تشكل ها را درگیر كند تا همه دست به دست هم دست این افراد را از سر سینما كوتاه نماییم البته امكان دارد اختلاف نظرهایی در تشكل ها وجود داشته باشد اما همه باید با این مسئله درگیر شوند. دولت باید در این عرصه مدیریت كند و امیدواریم دكتر انتظامی در این راه از وجود مشاورانی بهره ببرند كه به شرایط امروز سینما به درستی واقف باشند و در دهه های گذشته سیر نكنند.
هاشمی در انتها اظهار داشت: از جانب دیگر مشكل اساسی سینما تبعیت از قوانین و آئین نامه های نخ نما است نحوه عرضه پروانه ساخت به تهیه كنندگانی كه سال ها فعالیت دارند دست و پا گیر و ناشیانه است، اما در این میان بعضی از تهیه كنندگان به راحتی پروانه ساخت های گوناگونی دریافت می كنند، فیلم می سازند و اثرشان به سرعت در سینماها اكران می شود، بودجه های میلیاردی برای تبلیغ این فیلم ها صرف می كنند در حالیكه فروش اثر در گیشه حتی تامین كننده بخش كوچكی از این هزینه ها نیست. به نظر می آید باید ارشاد در قوانین و مقررات بازبینی اساسی ایجاد كند.


منبع:

1398/07/13
14:58:42
5.0 / 5
4120
تگهای خبر: اكران , برند , تخصص , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری