ArtKit کیت هنری
سیدمحمد صالح هاشمی:

سلیقه ای عمل كردن عده ای نباید به كنار گذاشتن امر به معروف در جامعه منتهی شود

سلیقه ای عمل كردن عده ای نباید به كنار گذاشتن امر به معروف در جامعه منتهی شود به گزارش كیت هنری بنیانگزار طرح «بینش مطهر» با تاكید بر اهمیت امر به معروف در قانون و شرع اظهار داشت: در حوزه امر به معروف و نهی از منكر چون عده ای سلیقه ای عمل كردند حق نداریم صورت مسئله را پاك نماییم و آنرا كنار بگذاریم بلكه باید روی آن بایستیم و فهم عمومی را در این زمینه بالا ببریم.


به گزارش كیت هنری به نقل از روابط عمومی برنامه تلویزیونی بدون توقف، هفدهمین قسمت از سری جدید برنامه های بدون توقف، پنجم مردادماه از شبكه سه سیما به روی آنتن رفت و دكتر سیدمحمد صالح هاشمی گلپایگانی، استاد حوزه و دانشگاه در پاسخ به این سؤال كه «دامنه امر به معروف و نهی از منكر كجاست و آیا هر كسی می تواند این كار را انجام دهد» اظهار نمود: معروف یعنی آنچه شناخته شده نزد عرف و شرع است نه آنچه در عرف جامعه اتفاق می افتد، عرف جامعه شاید كارهایی انجام دهد كه خودش منكر باشد، منكر هم یعنی ناشناس، نكره، غریبه نزد عقل و شرع.
وی افزود: آنچه كه نزد عقل و شرع ناشناس است باید كنار گذاشته شود، لازمه امر و نهی هم قدرت و اِعمال قدرت است. سفارش به معروف و منكر یك بحث دیگر است، این مسئله آن قدر در تعالیم اسلامی مهم می باشد كه از امیرالمؤمنین(ع) روایت رسیده كه اگر تمام اَعمال یك طرف، امر به معروف و نهی از منكر یك طرف دیگر باشد همه این اعمال به منزله نمی است نسبت به دریایی و همه آنها ضمانت اجرایی انجام اِعمال امر به معروف و نهی از منكر است، یك جامعه با هر حاكمیتی اگر خواست عمومی مردم یك چیز را مطالبه كرد كه آن مطالبه ریشه در فطرت و عقل داشته باشد بالاخره به سرانجام می رسد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه امر به معروف نباید تنها مختص حجاب باشد، افزود: اگر در مسائل اقتصادی دیدید یك جایی كسی مشكل دارد یا در حوزه اقتصاد مشكلی وجود دارد همه باید بسیج شوند تا آن مسئله را حل كنند، بنابراین می گویند مهمترین امر به معروف و نهی از منكر، امر به معروف نسبت به حاكمان است و باز این مسئله آن قدر مهم می باشد كه اصل هشتم قانون اساسی اختصاص به مبحث امر به معروف و نهی از منكر دارد، امر به معروف یعنی آن ارتباط همگانی مردم نسبت به یكدیگر، دولت نسبت به مردم و مردم نسبت به دولت كه این تصریح قانون اساسی است و در هر سه بخش باید اتفاق بیفتد.
امر به معروف یك واجب است مثل نماز خواندن. یكی از شاخه های معروف كه مختص انسان است حیاست، شاخه حیا عفت است و یكی از شاخه های عفت حجاب است، پس اگر حجاب در جامعه به خطر افتاد همگان مسؤل هستند كه امر به معروف و نهی از منكر كنند. اگر فضای مجازی قدرت ایجاد می كند، اگر رسانه قدرت ایجاد می كند، اگر تشكیلات قدرت بوجود می آورد باید از آن استفاده نمود. پایه اصلاحات جامعه امر به معروف و نهی از منكر است. اگر در جامعه كسی گفت من اصلاح طلب هستم اما با امر به معروف مشكل داشت این اصلاح نیست این فساد است اصلاح هم باید برای عدالت باشد.
او همینطور بیان كرد: شما یا قدرت دارید كه امر به معروف كنید كه بر شما واجب است قدرت تان را اِعمال كنید، پس حدش میزان قدرت بر مبنای قانونی كه تعریف شده قانون عقل و شرع است، آنجایی كه قدرت ندارید بر شما واجب است دنبال كسب قدرت بیفتید چونكه امر به معروف آن قدر مهم می باشد كه امام معصوم(ع) برای اجرای آن شهید می شود، پس شما باید زندگی تان را در راه كسب قدرت برای اجرای امر به معروف قرار دهید، صحبت از قدرت كه می نماییم منظور قدرت زبانی، كلامی، قدرت تأثیرگذاری در افراد، قدرت روحی و قدرت علمی و قدرت در بیان است.
رئیس گروه معارف اسلامی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به اینكه نكته ای كه ما در امر به معروف غفلت كردیم بحث آگاهی سازی است، خاطرنشان كرد: تا اسم امر به معروف می آید نباید فورا یاد تذكر لسانی در جامعه بیفتیم و بگوئیم چون عده ای بلد نبودند و بد عمل كردند كلا امر به معروف را از جامعه حذف نماییم، چونكه این مورد بسیار گسترده تر از این حرف هاست. در حوزه امر به معروف و نهی از منكر چون عده ای سلیقه ای عمل كردند حق نداریم صورت مسئله را پاك نماییم و آنرا كنار بگذاریم بلكه باید روی آن بایستیم و فهم عمومی را در این زمینه بالا ببریم، اگر شرایط امر به معروف فراهم نبود باید شرایط را ایجاد نماییم نه اینكه منتظر بمانیم.
این استاد دانشگاه همینطور خاطرنشان كرد: وقتی امر به معروف بین دو فردی كه در جایگاه برابرند مثل دو شهروند عادی اتفاق می افتد نامش سفارش یا دعوت به خیر است كه این هم در قانون اساسی آمده و اگر از بالا به پائین صورت گرفت می شود امر به معروف. برای امر و نهی كردن بر شما واجب می شود كه بروید احكام و روشش را یاد بگیرید و در این زمینه قدرت كسب كنید.
او در آخر عنوان كرد: در این زمینه روایات بسیاری داریم همچون اینكه اگر امر به معروف و نهی از منكر نكنید افرادی بر شما حاكم می شوند كه بدترین شما هستند و هر چه هم دعا كنید دیگر فایده ندارد، یا اینكه اگر می خواهید حاكمان تان خوب باشند باید خودتان هم اهل اصلاح طلبی و امر به معروف باشید. از مهمترین شاخه های امر به معروف، امر به معروف همگانی نسبت به مسؤلان است كه چارچوب آن هم در قانون تعریف شده است.



1398/05/06
13:44:01
5.0 / 5
4258
تگهای خبر: برند , دانشگاه , رسانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری