ArtKit کیت هنری

مدیر حوزه علمیه خواهران: پژوهش های قرآنی بدون حضور اجتماعی بی ثمر است

مدیر حوزه علمیه خواهران: پژوهش های قرآنی بدون حضور اجتماعی بی ثمر است كیت هنری: مدیر حوزه های علمیه خواهران وی با اشاره به اینكه دستگاه دین، دستگاه تربیتی است اشاره كرد: اگر مطالعات و دانسته ها در میان خواص و نخبگان بچرخد ولی فضا برای كنشگران فرهنگی و اجتماعی ایجاد نشود فایده نخواهد داشت برای اینكه جامعه با اسلام شروع می كند ولی تا مراتب ایمان باید بالا برود.


به گزارش كیت هنری به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالكریم بهجت پور، امروز ۴ خردادماه در مراسم اختتامیه اولین نمایشگاه دستاوردهای قرآنی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با تقدیر از خدمات قرآنی دفتر تبلیغات اظهار داشت: دفتر تبلیغات اسلامی خودرا در جایگاه خادمی قرآن در حوزات علمیه معرفی كرده و در این راستا فرهنگنامه و دانشنامه قرآنی نوشته و در حوزه پاسخگویی به سوالات دینی نیز ورود كرده است همین طور مجلات علمی و تك نگاری داشته و در مجموع گوهری درخشان و قابل افتخار است.
مدیر حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینكه این دفتر از اعوجاجات و انحرافاتی كه امكان دارد گاهی در بعضی قلم ها وجود داشته باشد دور بوده است، اظهار داشت: دفتر تبلیغات چرخه كامل ابلاغ دین به مردم است كه از پژوهش به نگارش تا ابلاغ به مردم را شامل می شود.
نویسنده تفسیر همگام با وحی با اشاره به اینكه بزرگترین چالش پس از پیامبر (ص)، مسئله قرآن و كیفیت معامله با این كتاب بود در زمانی كه چهره اجتماعی به خود گرفت و بنا شد سبك زندگی مردم شود، افزود: باید ببینیم كه چه شد كه امام علی (ع) در جمل قرآن بلند می كرد و معاویه در صفین، چه شد كه ابوموسی اشعری قرآن شناس می شود؛ ما كه قرآن برایمان اهمیت دارد با این چالش مواجهیم كه در جایی كه قرآن مقرر است انسان بسازد و در این پیچ تند فرهنگی، انسان ها در كنار قرآن، آن بشوند كه باید، چه باید بكنیم تا مصداق «و لا یزید الظالمین الا خسارا» نشویم. این مسئله برای امعان نظر محققان مجال واسعی است كه چه نماییم كه از قرآن، اصحاب جمل و قاری و مفسر سپاه شام و ابوموسی اشعری بیرون نیایند برای اینكه بحران دوره پس از پیامبر همین است؛ همه به كتاب ارجاع می دادند و سنت را هم تعطیل كردند تا تمركز آنان بر قرآن باشد كه به زعم شان اختلافی ایجاد نشود.
وی با اشاره به اینكه دستگاه دین، دستگاه تربیتی است، اضافه كرد: اگر مطالعات و دانسته ها در میان خواص و نخبگان بچرخد ولی فضا برای كنشگران فرهنگی و اجتماعی ایجاد نشود فایده نخواهد داشت برای اینكه جامعه با اسلام شروع می كند ولی تا مراتب ایمان باید بالا برود.
بهجت پور با اشاره به اینكه امامت و فقاهت دو جریان هستند كه مطرح شدند تا این چرخه بچرخد و مردم از مسلمانی تا مراتب بالای ایمان رشد كنند بیان كرد: دستگاه های فرهنگی اگر در مرحله تربیت نیروهای توانمند و بصیر به امر قرآن، از تب و تاب بیفتند پژوهش ها بایگانی خواهند شد؛ قرآن مهجور می شود و اگر روزی این مهجوریت گله از قوم قریش بود می تواند امروز هم برای قریشیان دیگر یعنی همه مسلمین این گلایه باشد.
این قرآن پژوه اظهار نمود: همه نهادها شامل حوزات علمیه و دستگاه های تعلیم و تربیت وقتی به وضع مناسب می رسند كه بتوانند زندگی مردم را برمبنای قرآن شكل دهند؛ اگر نگاه ما سیستمی نباشد و كل این چرخه را نبینیم چرخه ناقص و معیوب است.
بهجت پور اضافه كرد: نگرانی دیگر این است كه امكان دارد مردم آشنا با قرآن باشند و حتی قرآن را تفسیر و تأویل كنند ولی به تربیت قرآنی تربیت نشوند؛ این نگاه ابوموسی می سازد كه در بصره نیرو تربیت كرد و به تعبیر آیت الله معرفت، مار جز مار نزاد؛ علاقه هایی كه بر قرآن حاكم می شود و آموزه های قرآن را بر طبق خواست خودش تأویل و تفسیر می كند و اینجاست كه قرآن دانان به دو دسته تقسیم می شوند.
وی اشاره كرد: قرآن سخن از تلاوت كرده و نه قرائت، یعنی وصفی كه باید تابع آن بود؛ تلاوت قرآن تزكیه آور است نه قرائت صرف پس در مسئله تربیت، آماده كردن افراد برای خودسپاری به قرآن و نه تصمیم درباره قرآن كار بزرگی است كه در نهادهای تبلیغی و دینی باید ایجاد نماییم.
بهجت پور بیان كرد: امام علی (ع) در حكمیت فرمود ابن عباس را انتخاب كنید چون او، گره ی نیست كه معاویه ببندد و او باز كند و یا باز كند و او نبندد؛ ولی گفتند ما ابوموسی را می خواهیم؛ امام علی متربی قرآن است كه به ابوموسی می نویسد حتی اگر در قرآن نكته ای مقابل من كشف كردی آنرا ابراز كند و سانسور نكن؛ اینچنین متمسك به قرآن است و قرآن ابزار برای حكومت و نجات از شكست او نیست.
این قرآن پژوه اظهار نمود: حوزه در مورد مبانی اصول و سبك های تفسیری خوب عمل كرده ولی باید روی راهكارهای تحقق دین در عرصه زندگی فكر و تلاش نماییم.



1398/03/04
23:19:46
5.0 / 5
4482
تگهای خبر: اختتامیه , خدمات , دستگاه , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
ArtKit کیت هنری
artkit.ir - حقوق مادی و معنوی سایت كیت هنری محفوظ است

كیت هنری

کیتهای هنری